Udsigt til færre halfester


Udsigt til færre halfester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge mister en mulighed for at feste og drikke under kontrollerede forhold i Brobyværk

BROBYVÆRK: Brobyværk Støtteforening har planer om at halvere antallet af halfester i Brobyværk Hallen. Og i værste fald kan der ligefrem blive tale om at droppe halfesterne helt.

Det skyldes, at antallet af gæster til de månedlige fester i løbet af foråret er blevet for lille til, at støtteforeningen overhovedet kan tjene penge på festerne til ungdoms- og foreningsarbejde i lokalområdet.

Dermed kan de sydvestfynske unge miste en mulighed for at feste løs under kontrolleret opsyn af voksne.

- De kommer til at mangle et sted under trygge rammer, erkender formanden for Brobyværk Støtteforening, Per Svanegaard.

Smertegrænsen nået

Han forklarer, at smertegrænsen for støtteforeningen går ved 200 gæster til en halfest. Og i foråret har antallet af gæster typisk ligget på 150 til 200 gæster.

Dermed får støtteforeningen ikke en tilstrækkelig indtjening på entréen i forhold til de udgifter, der er til eksempelvis diskoteket.

Per Svanegaard fortæller, at man indtil videre har valgt at holde halfest her i august og så springe september over.

- Så må vi se, hvordan det går. Vi overvejer seriøst at gå ned på hveranden måned, siger Per Svanegaard om halfesterne.

SSP-mand beklager

Koordinatoren for SSP-arbejdet (samarbejde mellem skole, sociale myndigheder og politi) i Faaborg-Midtfyn Kommune, Karl Top, beklager, hvis det ikke længere kan lade sig at gøre at holde halfesterne, som unge mellem 15 og 20 år fra primært Brobyværk men også Faaborg-området typisk deltager i.

- De unge holder jo ikke op med at drikke og gå til fest, fordi halballerne stopper, siger Karl Top.

Han forklarer, at grundholdningen hos SSP er, at det er fint, at de unge har et sted at gå til fest under kontrollerede forhold i stedet for på gaden og i andre miljøer, hvor der ikke er voksne til stede.

Uden dog at kende meget til halfesterne i Brobyværk mener Karl Top, at der er et behov for den type fester på samme måde som FUT-festerne (fest under trygge rammer for Faaborg-områdets unge i 8.-10. klasse).

- Vi kan ikke forhindre de unge i at drikke. Derfor er det vigtigt, at vi har styr på, at det er trygt, når de gør det, siger Karl Top, mens Per Svanegaard håber, at det ikke bliver nødvendigt at droppe halfesterne totalt i Brobyværk.

- Jeg vil selv være ked af det, hvis der ikke er halfester, når mine børn om nogle år skal til at gå i byen, siger Per Svanegaard.

Udsigt til færre halfester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce