Ud med kul og olie


Ud med kul og olie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokaldebat

Af Jane Heitmann

Strandgårdsparken 172, 5600 Faaborg, medlem af kommunalbestyrelsen for Venstre

Kommunalbestyrelsen har vedtaget et nyt strategisk indsatsområde til den såkaldte "Toscana-plan".

Selvom Toscana-planen indeholder syv andre strategiske indsatsfelter, er det nødvendigt, at vi i Faaborg-Midtfyn også forholder os aktivt til klimaproblematikkerne - uden at miste fokus på de øvrige indsatsområder.

Selvom klimaforandringer kan synes abstrakte, vil forandringerne med stigende temperaturer på forventet tre-fire grader få indflydelse på vores fauna og dyreliv - også her i vores lokalområde.

Rødgran vil forsvinde fra de fynske skove, mens den robuste laurbær vil vinde frem. Ja, vi kan faktisk forvente, at palmer, som allerede kan købes nu, vil vinde indpas i de fynske haver, ligesom vi vil se flere eksotiske stedsegrønne planter vinde indpas.

Med stigende temperaturer følger også tørke, som vil stresse både dyre- og planteliv.

Det betyder, at spillerummet for skadedyr og svampe udvides betragteligt.

Vi har allerede set eksempler på, hvordan invasive arter som for eksempel Stillehavsøsters spreder sig i store kolonier i Vadehavsområdet.

Nil-gæs og sumpskildpadder vil fint kunne trives, også på Sydfyn, når vi får temperaturer, som vi kender fra områder i det centrale Frankrig.

Globaliseringen og arternes trang til tilpasning til nye livsvilkår vil føre mere eksotiske arter som for eksempel papegøjer mod vores nordlige himmelstrøg.

Vi kan forvente, at vi om 100 år vil finde palmehaver beboet af papegøjer her på Sydfyn.

Vi skal - både nationalt og lokalt - arbejde på at gøre Danmark frit og uafhængigt af fossile brændstoffer.

Energipolitik er langsigtet, men med en beslutning om at forholde os aktivt til miljø- og klimaforandringer har vi taget et skridt i den rigtige retning.

Lokal opmærksomhed skal hjælpe os til at tage de nødvendige bæredygtige beslutninger - på lige fod med alle andre store udfordringer, som vores kommune står overfor.

Ud med kul og olie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce