Ud i virkeligheden: Politikere holder møder på private virksomheder

Jos Bisschop (S), ny formand for Arbejdsmarkedsudvalget, vil styrke bånd mellem erhevervsliv og politikere ved at flytte møder ud på virksomheder.

Ud i virkeligheden: Politikere holder møder på private virksomheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunalt udvalg låner beslutningsborde på forskellige, lokale virksomheder

Faaborg-Midtfyn: Som et nyt forsøg vil Arbejdsmarkedsudvalget i Faaborg-Midtfyn Kommune rykke udvalgsmøderne ud på virksomheder i kommunen. Det sker fra og med mødet onsdag 18. april.

- Vi vil tættere på virksomhederne og deres udfordringer, siger udvalgsformand Jos Bisschop (S) i en pressemeddelelse. Normalt foregår politiske udvalgsmøder på rådhuset eller andre kommunale bygninger. Men Arbejdsmarkedsudvalget vil altså i den kommende tid forsøge sig med at afvikle de månedlige udvalgsmøder på virksomheder rundt om i kommunen.

På premieredagen lægger Eldan Recycling, som laver maskiner til genindvinding, i Faaborg lokaler til udvalgsmødet.

Jos Bisschop forklarer, at det nye forsøg bunder i et ønske om at styrke båndene mellem erhvervslivet og politikerne.

- Vi vil fra politisk side gerne tættere på vores lokale erhvervsliv, og vores forhåbning er, at vi vil få en endnu bedre forståelse for de udfordringer, virksomhederne står over for. Samtidig vil det forhåbentlig også styrke vores samarbejde med virksomhederne i forhold til vores beskæftigelsesindsats. Vi har et stort fokus på at kunne tilbyde vore ledige at komme ud på en arbejdsplads i småjob eller fleksjob, og det kræver et tæt samarbejde mellem kommune og erhvervsliv, siger han i pressemeddelelsen.

Stadig lukket land

Udvalgsmøderne vil som altid være lukkede for offentligheden, og virksomhederne kan naturligvis ikke deltage i selve udvalgsmødet. I stedet bliver der afsat ekstra tid før og efter mødet, så der er tid til dialog.

Indkøbs- og lagerchef i Eldan Recycling, Claus Bisgaard, ser frem til at få arbejdsmarkedsudvalget på besøg.

- Jeg synes, at det er et rigtig fint initiativ, og vi glæder os til at tage imod. Vores helt store udfordring i Eldan Recycling er, at vi har svært ved at skaffe de lærlinge og fagmedarbejdere, vi har brug for, og udviklingen går den forkerte vej. Blandt andet fordi der bliver uddannet meget få industriteknikere. Det vil vi gerne gøre politikerne opmærksomme på, siger han. /EXP

Ud i virkeligheden: Politikere holder møder på private virksomheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce