Tyllesen trækker sig fra politik

Jørgen Tyllesen fik smæk ved sidste valg, mens Jos Bisschop (S), til højre, gik frem. De to kommer ikke længere til at kæmpe om stemmerne, da Tyllesen forlader politik.
Foto: Kim Rune

Tyllesen trækker sig fra politik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den radikale Jørgen Tyllesen stiller ikke op, når der er om fire år er kommunalvalg. Der skal i stedet gøres plads til de unge, mener han

Kværndrup: Efter 12 år som en markant skikkelse i lokalpolitik i Ryslinge Kommune og Faaborg-Midtfyn har den radikale Jørgen Tyllesen besluttet sig for at stoppe i politik.

- Det er så endegyldigt, at jeg har orienteret baglandet om min beslutning. Som udgangspunkt er jeg ikke med mere, siger den 52-årige.

Det er fortrinsvis alderen, som får den radikale politiker til at sige stop, selv om han sagtens kunne være med om fire år, når der igen skal sættes kryds ved kommunalvalget.

- Ser vi frem mod næste gang, så ville jeg stadig være en af "de unge". Men vi har i partiet nogle helt unge folk, som skal have chancen. For eksempel Sebastian (Jedzini, red), som har gjort det rigtig godt, siger den 52-årige Jørgen Tyllesen.

Allerede på valgaftenen i november luftede den 52-årige tanken om at stoppe overfor Fyens Stiftstidende. Det skete efterhånden som stemmeoptællingen skred frem, og han kunne konstatere en gevaldig øretæve til partiet.

Stort nederlag

Også på Jørgen Tyllesens egen hjemmebane i Kværndrup.

- Det er den største skuffelse, jeg har haft. Jeg mistede 100 stemmer, og det var dem, der manglede for at bevare min plads, lyder den fra den 52-årige.

Jørgen Tyllesen har stadig ikke en forklaring på, hvorfor valget gik som det gik.

- Vi pegede på Bo (Andersen, red) som borgmester, fordi vi mener, at han har gjort det godt. Men vælgerne ville noget andet. Det kan være en del af forklaringen, vurderer han.

Jørgen Tyllesen glæder sig dog over, at en anden "Kværndrup-dreng" Jos Bisschop (S), gik frem med næsten lige så mange stemmer.

- Han er en person, som har hjertet med. Så når det skulle være, så er det godt, at det blev ham. Men selvfølgelig ville jeg gerne selv have fortsat. Derfor har det også været en underlig sidste måned og et vemodigt farvel, forklarer Tyllesen, som kan se tilbage på en politisk karriere, hvor han har beskæftiget sig med stort set alle områder.

- Specielt arbejdet med at få sat gang i Faaborg-Midtfyn Kommune har været spændende. Den har ikke en naturlig størrelse, og det i sig selv har betydet store udfordringer, mener den radikale politiker.

- Men arbejdet er foregået i en positiv ånd, og jeg har da også haft lejlighed til at sætte et radikalt aftryk, tilføjer han.

Helt uden lokalpolitik bliver fremtiden dog ikke. Jørgen Tyllesen har nemlig fået en plads i Beredskabskommission, der rådgiver politikerne om redningsberedskabet.

- Det lugter jo lidt af savsmuld, bemærker han.

Ud på gaden

Desuden vil han også stadig diskutere politik med borgerne.

- Jeg vil lejlighedsvis fortælle dem om radikale synspunkter, så vi om fire år genvinder vores plads i kommunalbestyrelsen, lover Jørgen Tyllesen, som også kan se fordelen i, at han ikke længere er hængt op af politiske møder.

- Vi har været vant til, at min kalender har været afgørende for, om min kone og jeg kunne være med til ting. Nu bliver der tid til at gøre det, siger Jørgen Tyllesen.

Tyllesen trækker sig fra politik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce