Tykke børn skal være tyndere


Tykke børn skal være tyndere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alle børn i alderen tre-fire år får tilbud om hjemmebesøg. Formålet er at sætte fokus på sund livsstil

FAABORG-MIDTFYN: Mere end ét ud af 10 børn på tre-fire år i Faaborg-Midtfyn Kommune er overvægtig.

Det har sundhedspersonalet i kommunen fundet ud af ved at tilbyde sundhedstjek til alle forældre med børn, der er født i 2004.

Tanken med sundhedstjek og samtaler er, at andelen af overvægtige børn skal ned.

- Vi ved fra undersøgelser, at børn der er overvægtige i tre-fireårsalderen, oftere får problemer med vægten senere hen, fortæller Lotte Bager, der er ledende sundhedsplejerske i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Siden nytår har hun arbejdet med en plan for, hvordan alle børnefamilier kan få tilbudt et besøg og en undersøgelse af barnets sundhed - og hvis barnet er overvægtigt - så er der også tid og plads til opfølgende besøg og samtaler.

- Det skal fungere på forældrenes vilkår. Vi kommer ikke med nogen løftede pegefingre. De skal selv finde frem til, hvordan de vil få en sundere livsstil, fortæller Lotte Bager.

Lisbeth Dyrgaard er ansat i kommunen til at sætte projektet i gang, og har været i kontakt med størstedelen af de cirka 540 familier i kommunen, som har et barn fra 2004. Når de kommunale sundhedsplejersker er tilbage fra strejken er planen, at de skal overtager kontakten med forældrene.

Børnene bliver tyndere

Fire ud af fem familier har sagt ja tak til besøg, og det viser sig, at 11 procent af de børn, som er blevet undersøgt enten er overvægtige eller lige på kanten.

- De fleste siger ja til, at vi følger op og vender tilbage til dem efter nogle måneder. Og af dem, som vi er vendt tilbage til, er fem ud af seks børn blevet tyndere. De har ikke nødvendigvis tabt sig. Men de er vokset i højden uden at tage på, fortæller Lisbeth Dyrgaard.

Hun har været i praktik i kommunen som en del af sin uddannelse i sundhed og ernæring. Dengang foreslog hun kommunen at tage fat i de små børn for at forebygge overvægt.

Siden har politikerne bevilget godt 200.000 kroner om året til arbejdet.

- Vi er virkelig glade for, at det lykkes for os at få gang projektet. Og det er dejligt at se, at det allerede gør en forskel, siger Lotte Bager.

Faaborg-Midtfyn Kommune har igennem arbejdet med børnenes sundhed skelet meget til Høje Taastrup Kommune, som har haft et lignende projekt i gang i nogle år.

Tykke børn skal være tyndere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce