TVIND-SVAR: Skole bliver flyttet i de rigtige lokaler, lover Lotte Sørensen
ÅSTRUP: Allerede i slutningen af denne uge vil forholdene blive bragt i orden efter de anvisninger, Faaborg Kommune er kommet med. Det er min kommentar til den sag.

Det siger Lotte Sørensen, leder af Tvind-opholdsstedet Småskolen ved Nakkebølle Fjord på det tidligere Nakkebølle Sanatorium.

I går kunne Fyens Stiftstidende afsløre, at Faaborg Kommune efter et kontrolbesøg i realiteten har gjort klar til at lukke skolen ved opholdsstedet, fordi småskolen ikke lever op til overenskomsten med kommunen blandt andet omkring de fysiske rammer for skolen og undervisningen - specielt omkring adgangen til pc'er. Småskolen har fået en frist til 1. december til at få bragt tingene i orden.

Spørgsmål om økonomi

Lotte Sørensen lover, at de tre elever, som er tilknyttet opholdsstedets skole for øjeblikket, vil blive flyttet fra de midlertidige lokaler, som kommunen fandt under al kritik, til de lokaler, som oprindelig var tiltænkt eleverne fra opholdsstedets start 1. august.

På spørgsmålet om, hvorfor den flytning først sker efter kommunens kontrolbesøg, siger Lotte Sørensen:

- Det har været et spørgsmål om økonomi. Vi har godt villet vente, til vi havde lidt flere elever. Vi er gået lidt fejl af hinanden - kommunen og os - men kommunen har også været lidt svær at få kontakt til.

Den udtalelse står i skærende kontrast til en bemærkning i det notat, som kontorchef Jørgen Kyed, Faaborg Kommune, skrev efter kontrolbesøget. Heri påpeger Kyed, at det har været endog særdeles svært at få en aftale om et besøg i stand med småskolen.

Få elever

Fyns Amt gav i sommer tilladelse til det socialpædagogiske opholdssted på det tidligere sanatorium med i alt 15 elever.

Der er væsentligt færre for øjeblikket. Samtidig har den friskole, som også netop er startet på det tidligere sanatorium, efter Stiftstidendes oplysninger kun to elever.

Det var i aftes ikke muligt at få en kommentar fra byrådsmedlem Henning Busk (V), der er kommunens tilsynsførende med hensyn til friskolen.

Stiftstidende ville gerne have spurgt Henning Busk, om der er foretaget kontrolbesøg på friskolen.
  • fyens.dk