Tvangsauktion: Sjællandsk investor køber sydfynsk hotelruin

Jan og Jette Kobber blev overbudt af sjællandsk investor. Foto: Palle Søby

Tvangsauktion: Sjællandsk investor køber sydfynsk hotelruin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ejendomsselskabet Virum Invest bød højest, da 2. tvangsauktion på Mosegården blev afviklet onsdag. Jan Kobber må opgive sin drøm.

Nab: Jan og Jette Kobbers plan om at købe Mosegården med henblik på at drive bed & breakfast, restaurant og selskabslokaler på stedet bliver ikke til noget i denne omgang. Da det noget forfaldne hotelkompleks onsdag blev solgt på tvangsauktion kom det største bud fra Virum Invest ApS, der er et ejendomsselskab med adresse i Trørød i Nordsjælland.

Umiddelbart virker det som et lidt spekulativt køb. Ejer af Virum Invest, Peter Haaber, var i hvert fald noget uklar i mælet, da avisen spørger om, hvilke tanker, han gør sig om Mosegården.

- Normalt køber vi ejendomme, fordi vi mener, der er en mulighed for at udvikle dem, men det er for tidligt at løfte sløret for, hvad det er, vi præcis vil, siger han.

Det har jo tidligere været drevet som hotel/restaurant. Er det noget i den boldgade?

- Det kan jeg ikke fortælle om på nuværende tidspunkt.

Er det en investering, eller er det noget, I selv vil udvikle?

- Det er en investering, siger han.

Mosegården
Faaborg-Midtfyn Kommune har i øjeblikket en ansøgning liggende i Erhvervsstyrelsen om at måtte etablere et sommerhusområde på stedet.

Projektet indgår i kommunens udviklingsstrategi, og det er tanken, at der kan laves seks-otte nye sommerhusgrunde på Mosegård, hvis de nuværende bygninger rives ned.

Desuden ønsker kommunen at inddrage marken øst for Mosegård til yderligere 15 grunde, så der skabes et sammenhængende sommerhusområde med de eksisterende 47 ferieboliger på stedet.
Der har været drevet restauration og hotel på Mosegaarden siden 1962. De senere år dog med beskeden succes. Arkivfoto: Palle Søby
Der har været drevet restauration og hotel på Mosegaarden siden 1962. De senere år dog med beskeden succes. Arkivfoto: Palle Søby

Pris: 632.000 kroner

Det vindende bud for de fire ejerlejligheder, som Mosegården er splittet op i, lød på 110.000 kroner. Dertil skal lægges udgifter på 522.000 kroner til blandt andet at dække kurators salgbestræbelser, annoncering, forfaldne ejendomsskatter, auktionssalær etc., som køber også skal betale. Så den samlede pris for købet af de fem ejerlejligheder blev på 632.000 kroner.

Jan og Jette Kobber bød med op til 100.000 kroner.

- Men vi ville ikke gå højere op. Ejendommen ligger jo på en lejet grund, og der skal investeres et sted mellem 500.000 og 1 mio. kroner, for at det kan bruges igen, fortæller Jan Kobber.

Grunden, som de fem ejerlejligheder ligger på, er ejet af Ejerforeningen Mosegaarden.

Til stede ved auktionen var også Hans Jørgen Mortensen, der arbejdede som daglig leder på Mosegården under den tidligere ejer DRA Finans, der gik konkurs i 2015. Han sidder formentlig med nøglen til, hvad der er af planer for stedet.

Men ligesom Virum Invest er han tilbageholdende med oplysningerne.

- Jeg vil ikke rigtig udtale mig om det nu. Men over 14 dage vil jeg, siger han.

Tvangsauktion: Sjællandsk investor køber sydfynsk hotelruin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce