Turistforeningen for Midt- og Sydfyn fik underskud på 209.000 kroner. Den havde regnet med plus

Faaborg: Formand for Turistforeningen for Midt- og Sydfyn siden 2012, Peter Dalsgaard, De Japanske Haver, valgte på generalforsamlingen tirsdag at trække sig fra formandsposten. Han ville gerne være fortsat i bestyrelsen, men blev vraget af medlemmerne. Dalsgaard forlader posten, efter foreningen kom ud med et underskud på 209.000 kroner. Det var ellers budgetteret med et overskud på 2.000 kroner. Regnskabet spiller ikke ind på hans beslutning om at trække sig som formand. Den er udelukkende begrundet i mangel på tid, oplyser han.

Vraget til bestyrelsen

Peter Dalsgaard havde forlods meddelt, at han ville trække sig som formand, og på generalforsamlingen blev han ganske udramatisk afløst af bestyrelsens forslag til ny formand, Charlotte Stiller, Hotel Faaborg Fjord, der ikke havde modkandidater til posten. På generalforsamlingen erklærede Dalsgaard sig villig til at modtage valg til en menig bestyrelsespost, men under kampvalget, hvor der skulle vælges fire bestyrelsesmedlemmer blandt seks kandidater, blev han den, der fik færrest stemmer. Efterfølgende stillede han op til en af de to suppleantposter. Men også her blev han vraget af medlemmerne.

Den manglende opbakning fra de medlemmer, han har stået i spidsen for de seneste fire år, skuffer ham dog ikke:

- Jeg har det helt fint med, at jeg ikke blev valgt. Da jeg trak mig som formand, lagde jeg jo selv op til, at der skal nyt blod til, og jeg har ikke selv tiden til at tage mig af formandsposten, fordi jeg også har mig egen forretning, jeg skal passe. Jeg ville gerne være fortsat som medlem af bestyrelsen, fordi arbejdet er spændende, men det er fint nok, at generalforsamlingen valgte nogle andre, sagde han umiddelbart efter valghandlingen.

Blodrøde regnskabstal

Turistforeningens regnskab udviser blodrøde tal på bundlinjen. Et underskud på 209.000 kroner gør et voldsomt indhug i egenkapitalen, der dog stadig er på godt 400.000 kroner. For regnskabsåret 2015 var det budgetteret med et plus på 2.000 kroner. Alligevel kalder den afgående formand et minus på 209.000 kroner. for "okay".

- Størstedelen af pengene, de 131.500 kroner. skyldes, at vi har købt os til sekretariatsbistand på turistkontoret. Det er rent teknisk, at de er bogført i 2015 frem for i 2016, men det er en beslutning, som hele bestyrelsen står bag. De øvrige 70.000 kroner. beror på et fejlskøn, men igen har vi været helt enige i bestyrelsen, og der kom jo heller ikke ét eneste kritisk spørgsmål til regnskabet på generalforsamlingen, påpeger Peter Dalsgaard.

Der kom også 10.000 færre kroner ind i kontingentindbetalinger fra medlemmerne i forhold til året før.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Hotel- direktør i front for turismen

Hotel- direktør i front for turismen

De blev valgt