Turister pjækker fra ferien


Turister pjækker fra ferien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

RINGE: Hver eneste dag bliver turister væk fra deres planlagte ferie i Ringe og "glemmer" at melde afbud. Resultatet er tomme værelser på vandrerhjemmet og en mindre økonomisk lussing til forpagter John Kold. Han overvejer derfor at stramme op på reglerne.

- Jeg bliver ringet op flere gange om dagen af turister, der ønsker at bestille et værelse. Ofte er jeg nødt til at afvise dem med beskeden om, at alt er optaget. Men i virkeligheden står hver sjette værelse tomt. Vi ved det bare ikke, før det er for sent, siger han.

Efter de gældende regler kan turister vente indtil klokken 17 med at reservere eller afbestille et værelse. Men i praksis giver de ofte besked langt senere. Andre vælger helt at blive væk, selv om de har reserveret værelset flere uger i forvejen.

- Jeg ser derfor ingen anden udvej end at skærpe kravene. For det første skal tidsfristerne overholdes. For det andet skal jeg have en del af betalingen på forhånd, siger forpagteren.

En overnatning på vandrerhjemmet koster 300-400 kroner for et enkelt værelse. Med 1-2 tomme værelser om dagen mister han op til 5600 kroner om ugen på grund af turister, der bliver væk.

Turister skræmt af regn

John Kold er samtidig forpagter af byens campingplads. Også her har der sommeren igennem været mange tomme pladser.

- Gæsterne bliver boende i fire-seks dage, men vælger så at køre hjem igen, fordi det regner. Resultatet er en tilbagegang på hele 25 procent i forhold til samme tidspunkt sidste år. Men det kan hurtigt vende, hvis vi får flere dage med solskinsvejr, siger han.

I alt forventer John Kold at tjene cirka 60.000 kroner mindre på grund af den halvsløje turistsæson. Han understreger dog, at jobbet som forpagter er en helårsforretning, hvor turistindtægter kun udgør 12-13 procent. Hovedindtjeningen ligger et helt andet sted, nemlig i den daglige drift af vandrerhjemmet og cafeteriet i Midtfyns Fritidscenter.

Turister pjækker fra ferien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce