Turistchef: Op på dupperne


Turistchef: Op på dupperne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hoteller, handelsliv og restauranter skal give den gas, så DM-cykelpublikum vil vende tilbage som turister

FAABORG: Det er ikke kun cykelrytterne, der skal give den gas under DM i landevejscykling 2008. Også Faaborgs turisme og handelsliv skal huske at give den gas, når cykelentusiaster i et forhåbentligt stort antal strømmer til Faaborg for at se opløb på havnen og bjergkørsel i Svanninge Bakker.

- De, der kommer, anser jeg som potentielle turister, siger turistchef Lene-Marianne Nielsen.

Hun tror, at mange kommer primært på grund af cykelløbet, men de skal gerne huske Faaborg og omegn som et sted, hvor de har fået en god oplevelse og har lyst til at vende tilbage en anden gang.

- Derfor er det vigtigt, at byen er oppe på dupperne lige i de dage, siger hun og nævner vigtigheden af, at der er åbne butikker og gode restauranttilbud i dagene 26. til 29. juni, hvor DM afvikles.

Og Faaborgs butikker er da også klar med udvidede åbningstider og aktiviteter på Torvet, lover handelsstandsforeningens formand Lars Pedersen fra Mr. Isaksen.

- Vi arbejder på underholdning, musik og mad på Torvet om torsdagen i samarbejde med en forening og et andet musikalsk indslag om lørdagen - og måske også noget om søndagen, fortæller Lars Pedersen uden at kunne gå nærmere i detaljer på nuværende tidspunkt.Det ligger dog fast, at butikkerne holder åbent torsdag til klokken 21 i forbindelse med enkeltstarten. Lørdag og søndag er der åbent til klokken 16.

- Der skal være mulighed for at opleve noget, efter at løbet er skudt i gang, siger Lars Pedersen, der også opfordrer restauranterne til at være ekstra aktive.

- Så der er liv i gaden, forklarer Lars Pedersen, der også minder om det traditionelle kræmmermarked om fredagen.

Fra hotellerne i byen er meldingerne om forhåndsinteressen for cykelløbet forskellige. Hotel Faaborg Fjord er fuldt booket som officielt DM-hotel for ryttere, dommere og folk fra Danmarks Cykle Union og Odenses cykelklub. Samtidig står hotellet også for catering på havnen, samt et udskænkningssted nær golfbanen i Svanninge Bakker.

- Vi er så tæt på at være klar, som vi næsten kan være, siger hoteldirektør Claus Brunse, der håber på et succesfuldt arrangement i godt vejr.

Øje på Faaborg

- Lad os håbe, at det er medvirkende til, at folk får øje på Faaborg, siger han.

På et af byens andre hoteller - Hotel Faaborg - har man derimod indtil videre ikke kunnet mærke, at det kommende cykelløb har givet øget antal bookinger.

- Det er ikke turistmennesker, der kommer i de dage, men cykelmennesker, siger hoteldirektør Linda Stærk, der derfor tror, at mange cykelinteresserede vælger spisesteder og overnatning mere impulsivt frem for at planlægge en masse hjemmefra.

Turistchef: Op på dupperne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce