Turistbrochure anno 1966


Turistbrochure anno 1966

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

RINGE:Den nytiltrådte turistchef Anja Wrøbell har været på opdagelse i turistbureauets kælder.

Under oprydningen fandt hun flere eksemplarer af en bog om Ringe og Midtfyn, udgivet af Midtfyns Turistforening i 1966.

Bogen gør sig bemærket ved at indeholde betydeligt færre billeder og ved at være noget tungere læsning end, vi kender fra nutidens turistbrochurer. Til gengæld er den et glimrende lille lokalhistorisk værk, der kommer omkring både kirker, godser, befolkningstal og meget mere.

Blandt andet fortælles det, at Ringe betyder "bopladsen på søbanken".

Gamle historier

Der er også masser af paralleller til Ringe i dag. Ibogen fortælles det, hvordan Ringes borgere samlede penge ind til Ringe Hallen. 500.000 kroner var målet - det lykkedes.

Og hvad med denne situationsrapport og spådom anno 1966:

"Ringes erhvervsliv virker i en ret hektisk stemning, kan man synes... Fremtiden står alle usikre overfor, men byggeri og erhverv har haft betingelser og har haft en udvikling, der giver god og sikker fart ind i fremtiden - det tror Ringe!"

Og til dem der klager over sneglefarten på Rute 9 og venter med længsel på motorvejen, er der trøst at hente. Det var meget værre i gamle dage.

"Den gamle bondeby Ringe ligger cirka tre mil fra sine fire nærmeste købstæder, og det har haft særlig betydning for dens udvikling. Samtidig med, at den ligger så en købstadstur med klodsede vogne og spinkle heste dårligt kan udføres på én dag, ligger den, hvor to vigtige færdselsårer skærer hinanden."

Anja Wrøbell har så mange eksemplarer af bogen, at de første 50, der henvender sig, kan sikre sig et eksemplar. Ganske gratis.

Turistbrochure anno 1966

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce