Selv om der nu er ved at blive etableret en ny, solid tunnel, i moderne konstruktion, og som skal blive så lys og venlig og indbydende at passere som muligt, så er det ikke den første tunnel på Ringe Station.

Atten år efter, at Ringe Station blev indviet i 1877, blev der anlagt en tunnel, af Syd Fyenske Jernbane, og det var lige i starten af jernbanens storhedstid.

Der blev kørt vidt og bredt - også til både Nyborg og Faa-borg med persontog. Så der var tit stor travlhed på stationen i Ringe - med mange mennesker, der havde brug at for at spadsere og passere. Der var tre spor, hvor perron 3 blev helt bortfjernet i 1986, og det samme gjorde den gamle tunnel, der også var i en ringe forfatning.

Og selv om der igen kom tre spor, blev der ikke etableret en ny tunnel eller noget lignende.

Den gamle, der blandt andet var etableret under rutebilchaufførernes opholdsrum blev fyldt helt op, og det blev ikke anset for muligt at tage den i brug nogensinde igen.

Så nu etableres der altså en ny og tidssvarende tunnel, og Ringe Station anses stadig for en slags knudepunkt og driftigt etqblissement.

Den gamle tunnel skulle i øvrigt have været den første på Fyn, så her var Ringe en foregangsby.

  • Guldborg_Bente_(2015)_009

    Af:

    Jeg er journalist på Faaborg-Midtfyn Lokalredaktionen i Ringe. Her beskæftiger jeg mig som tovholder især med lokalstof i ugeavisen Midtfynsposten - og også med stof til lokalsiderne i Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. Jeg har været ansat siden 1987, altid på Midtfyn. Jeg bor i Kværndrup med min mand og holder af planter og have.

Mere om emnet

Se alle
2
Forurening: Kæmpe ekstraregning for tunnelprojekt

Forurening: Kæmpe ekstraregning for tunnelprojekt

Tre-fire måneders arbejde på to uger

Tre-fire måneders arbejde på to uger

2
Ringe: Kom med bag det store hul

Ringe: Kom med bag det store hul