Trykket stemning på jobcenteret: Ni medarbejdere opsagt - mens fire nye stillinger slås op

I alt ni medarbejdere skal opsiges på jobcenteret i Ringe. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Trykket stemning på jobcenteret: Ni medarbejdere opsagt - mens fire nye stillinger slås op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ledelsen på jobcenteret i Faaborg-Midtfyn Kommune har netop orienteret medarbejderne om ni afskedigelser. Samtidig slår jobcenteret fire nye stillinger op.

Faaborg-Midtfyn: Tirsdag eftermiddag modtog medarbejderne på jobcenteret på Lindevej i Ringe en kedelig mail fra ledelsen. I den stod nemlig, at ni ud af omkring 100 medarbejdere skal afskediges.

- Det er dybt beklageligt, at arbejdsgiver vælger at afskedige gode medarbejdere, og jeg er frygtelig ked af det på mine kollegaers vegne, siger Line Moth, som sidder i MED-udvalget i kommunens arbejdsmarkeds-afdeling.

Samtidig med at ni medarbejdere skal afskediges, bliver der slået fire helt nye stillinger op. Det fortæller chef for Arbejdsmarked Mette Gaarde-Fink.

- Når vi skal spare et betragteligt beløb og samtidig skal levere det, vi skal levere over for borgere og virksomheder, så bliver vi nødt til at lave nogle mere effektive arbejdsgange, forklarer hun.

Nye stillinger er administrative

Af de ni nedlagte stillinger skal seks findes i afdelingen "Job og udvikling", hvor sagsbehandlerne sidder, mens tre stillinger skal findes i administrationen. De fire nye stillinger er imidlertid også administrative, men de skal slås op i "Job og udvikling"-afdelingen og ikke i den førnævnte administrationsafdeling.

- De nye stillinger kommer tættere på vores sagsbehandlere, som gerne skulle opleve, at de skal lave mindre administration og mere af det faglige arbejde, som er deres kernekompetencer, siger Mette Gaarde-Fink.

- Kunne man forestille sig, at de medarbejdere, der er blevet afskediget i administrationen, bliver flyttet over i den anden administrationsafdeling i "Job og udvikling"?

- Jeg ved, der skal nedlægges tre stillinger i administrationen, men jeg ved ikke hvilke endnu. Når vi ved det, så vil vi vurdere, om de medarbejdere kompetencemæssigt vil kunne udfylde de nye roller, siger Mette Gaarde-Fink.

Hun ved af samme årsag heller ikke, hvornår de nye stillinger bliver slået op.

- Med samlet fem årsværk mindre må der være opgaver, der ikke længere skal udføres?

- I og med det handler om effektiviseringer, så handler det også om en ny måde at arbejde på. Det er derfor vi både nedlægger og opretter stillinger, selvom det kan synes mærkeligt at gøre i samme hug.

Trykket stemning

På jobcenteret er de fleste medarbejderne onsdag blevet orienteret på teammøder, mens resten af medarbejderne bliver orienteret de næste dage, fortæller Line Moth.

- Der er en trykket stemning. Det er aldrig rart at være i risiko for at miste sit arbejde. Medarbejderne er naturligvis bekymret for borgernes fremtidige sagsbehandlingstider og for den fremtidige drift, siger hun.

Afskedigelserne kommer på baggrund af besparelser fra det politisk vedtagne budget 2019. Nu hvor medarbejderne er blevet varslet, følger en proces efter overenskomstens regler. Mandag 4. februar får medarbejderne en afklaring på, hvem der er afskediget, og herefter starter en omplaceringsproces.

- Jeg er optaget af at drage omsorg for mine kollegaer og at få driften til at fungere, mens kollegaerne er i et vakuum, hvor de ikke ved, om de er købt eller solgt, siger Line Moth.

Jobcenteret stod senest overfor besparelser i efteråret, hvor 14 stillinger skulle nedlægges, fordi Faaborg-Midtfyn Kommune fik ni millioner kroner mindre i tilskud fra staten end tidligere.

- Men der lykkedes det heldigvis for en stor del af de medarbejdere, der var påtænkt opsigelse, at finde andre muligheder internt i vores organisation, siger Mette Gaarde-Fink.

Trykket stemning på jobcenteret: Ni medarbejdere opsagt - mens fire nye stillinger slås op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce