Hvad siger en trompet til en bas? Og omvendt?

Svarene er mere sofistikerede, end mange måske umiddelbart tror. Kommunikationen foregår nemlig på et meget højt plan, når Duolog lader instrumenterne tale på Faaborg Museum.

Duolog er en musikalsk "samtale" mellem trompetisten Torben Sminge og bassisten Jens Krøgholt. Samtalerne har mange facetter og består både af diskussion, hyggesnak og sladder.

Det sker søndag den 6. marts klokken 15.30 på Faaborg Museum.

Musikken er kogt ned til essensen: melodi og bas. To selvstændige og ligeværdige stemmer, der rummer al musik i hele verden.

De to garvede musikere fortæller historier fra det virkelige liv, eventyr, hverdagsting, løgnehistorier, kærlighedshistorier. Fortællingerne kalder på smilet, hjerte rimer på smerte, måske også lidt praleri. Det hele ender som den gode historie, så publikum får lidt med hjem, så man kan sætte toner til sine egne ord.

Torben Sminge er en af landets dygtigste trompetister. Med en fortid i Slesvigske Fodregiments Musikkorps, Klüvers Bigband og som freelancer i både rock og jazzmiljøet har han udviklet sin helt egen tone og stil.

Jens Krøgholt er en af Danmarks mest brugte bassister med flere priser i baggagen. Han har en enorm erfaring fra symfoniorkester såvel som teaterverdenen og er efterspurgt af orkestre i hele landet.

Sammen har de dannet Duolog, hvor de blander de to instrumenter trompet og bas med flygelhorn, EWI, melodica, lommetrompet, Würlitzer, percussion, kalimba, lidt electronica, lidt sang og loops m.m.

Publikum kan ud over egne kompositioner - glæde sig til dansk/svensk folketone, J.S.Bach, Østens Mysterier, højskolesangbogen, tango, salmer, samt fortolkninger af for eksempel Sting, Beatles og den store jazzsangbog.

Billetter købes på Fyensbilletten og Faaborg Turistkontor.

Billetpriserne er 125 for medlemmer og 175 for ikke- medlemmer samt 50 kroner for studerende.

  • Jørgensen_Anne

    Af:

    Journalist på redaktionen i Faaborg-Midtfyn Kommune. Skriver til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og UgeAvisen Faaborg. Er 31 år og bosat i Faaborg.