Trodsede hjerneblødning og takkede nej til indvalidepension: Nu er Pia i spidsen for 60 medarbejdere

Citatet på væggen har stor betydning for Pia Pauli, og også andre steder i huset er der Walt Disney-citater. - Walt Disney er mit største forbillede. Han troede på sin drøm og fulgte den, siger hun. Foto: Maria Retoft Pedersen

Trodsede hjerneblødning og takkede nej til indvalidepension: Nu er Pia i spidsen for 60 medarbejdere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pia Pauli, indehaver af MI-VI-REN & Service-Vagten, blev ramt af en hjerneblødning i 2016, siden er hun blevet opereret 32 gange og indstillet flere gange til invalidepension. Det har hun afslået. Nu har hun dedikeret sit liv til at hjælpe andre.

Højrup: "If you can dream it, you can do it" ("Hvis du drømmer om det, kan du gøre det", red.) står der skrevet på væggen i personalestuen hos MI-VI-REN & Service-Vagten på Højrupvej i Højrup. Citatet stammer fra Walt Disney og er malet med sorte, finurlige bogstaver.

- Det citat har altid været en kæmpe inspiration. Walt Disney er mit største forbillede. Jeg kigger på det hver dag, og det hjælper mig med at holde fokus. Også når det ser rigtig skidt ud. Jeg har altid levet efter det, og nu er det med til at gøre mig stærkere, siger 43-årige Pia Pauli.

Hun er indehaver af firmaet og har en historie at fortælle, der er noget ud over det sædvanlige.

I 2016 blev hun ramt af en hjerneblødning og blev konstateret 71 procent invalid. På trods af det står hun stadig i spidsen for firmaet, der i dag har 60 ansatte. Og hun har planer om at udvide.

- Det nytter ikke noget at sætte sig ned og have ondt af sig selv. Det kommer man ikke videre af. Jeg har altid haft den opfattelse, at man kan rigtig meget, hvis man vil. Jeg elsker mit arbejde, og jeg er stolt af det, jeg har bygget op, siger hun.

Pia Pauli og MI-VI-REN & Service-Vagten
Pia Pauli har en længere karriere i militæret bag sig. Hun har både tjent i Søværnet og sejlet ekspeditionsskibe til Grønland, Færøerne og Island samt været i Hærens telegraftropper.I 2001 oprettede hun Midtfyns Vinduespolering, hvor hun fik sin første ansatte i 2006.

I 2008 blev firmaet til til Mi-Vi-Ren. Navnet er en forkortelse af Midtfyns Vinduespolering & Rengøringsservice.

Mi-Vi-Ren købte firmaet Service-Vagten i 2015 og dermed udvidedes paletten af ydelser med personlig pleje og omsorg.

Mi-Vi-Ren & Service-Vagten holder til i det hus, hvor Pia Pauli tidligere har boet privat. Nu er det ved at blive sat i stand, så det passer til medarbejderne.

Pia Pauli er 43 år, er i et forhold og har en søn på 19 år.

Hun er bosat i Assens, hvor hun i fritiden bl.a. er fodboldtræner for Assens U14 pigehold.

- Pigernes glæde og friske smil er for alle livsbekræftende og måden, jeg kan arbejde med fodbold, som før var mit liv, siger Pia Pauli.
- Jeg har altid sat en ære i at være tilgængelig for mine medarbejdere 24/7. Jeg har også selv været meget åben omkring det, jeg har været igennem, siger Pia Pauli. Foto: Maria Retoft Pedersen
- Jeg har altid sat en ære i at være tilgængelig for mine medarbejdere 24/7. Jeg har også selv været meget åben omkring det, jeg har været igennem, siger Pia Pauli. Foto: Maria Retoft Pedersen

Opereret 32 gange

Vi skruer tiden tilbage til 2016.

Pia Pauli havde omkring 40 ansatte. I starten af 2016 blev var fusionen af MI-VI-REN og Service-Vagten (et firma, som Pia Pauli havde købt i efteråret) en realitet. Så der var nok at se til i arbejdslivet. I fritiden spillede hun fodbold og fik masser af kilometer i benene på sin cykel.

Det var netop under en cykeltur 23. september, at det gik galt.

- Jeg kunne pludselig mærke et smæld. Det var som om, et boldtræ ramte mig i baghovedet. Jeg tog hjem, gik i bad og lavede mad. Men til sidst havde jeg simpelthen så ondt i hovedet, så da jeg blev spurgt, om der skulle ringes 112, sagde jeg ja. Derefter husker jeg ikke ret meget, fortæller hun.

Pia Pauli havde fået en hjerneblødning. Hun blev indlagt og lå i koma i tre uger, hvor det var uvist, om det ville gå den ene eller den anden vej.

- Nogle læger har været inde på, at hjerneblødningen kunne skyldes stress, og det lyder da også som en plausibel forklaring. For jeg havde rigtig meget at se til i den periode, siger Pia Pauli.

Da hun vågnede op fra koma, var hun fuldstændig lam fra taljen og ned. Men ved hjælp af intensiv træning, både alene og sammen med fysioterapeuter, lykkedes det Pia Pauli at genvinde evnen til at gå. Blot for at miste førligheden igen kort tid efter.

- Det viste sig, at rester fra hjerneblødningen, som ikke kunne opereres, havde dannet cyster i min rygmarv. Så jeg blev opereret og fik lagt dræn ind. Siden jeg fik hjerneblødningen, har jeg været opereret 32 gange, fortæller hun.

MI-VI-REN og Service-Vagten holder til i de selvsamme lokaler, hvor det hele begyndte i tidernes morgen. Dengang boede Pia Pauli der også privat, men hun er nu flyttet til Assens, og huset på Højrupvej bliver sat i stand, så der bliver plads til kontorfolkene. Foto: Maria Retoft Pedersen
MI-VI-REN og Service-Vagten holder til i de selvsamme lokaler, hvor det hele begyndte i tidernes morgen. Dengang boede Pia Pauli der også privat, men hun er nu flyttet til Assens, og huset på Højrupvej bliver sat i stand, så der bliver plads til kontorfolkene. Foto: Maria Retoft Pedersen

Chef fra sygesengen

Under hele forløbet har hun passet sit arbejde som indehaver af MI-VI-REN & Service-Vagten så godt, hun kunne.

- Men uden de trofaste og stabile medarbejdere, der tog over og kæmpede 24/7 for at sætte sig ind i tingene, da jeg havde det hele med mig i hovedet, havde firmaet ikke eksisteret i dag, siger Pia Pauli.

Allerede i november var hun selv i gang med at tage styringen tilbage. Hun kunne ikke selv betjene en computer men havde en medarbejder med ved sygelejet på OUH, der kunne skrive for hende. Og langsomt kom hun mere og mere tilbage.

- Medarbejderne havde overtaget styringen af virksomheden og kæmpede både med kundernes frygt for firmaets fremtid, banken, der lukkede kreditten osv. Men i samlet flok fik vi vendt virksomheden tilbage på sporet, siger hun.

Flere gange i forløbet har Pia Pauli fået at vide, at hun formentlig aldrig ville komme til at gå igen, og både Faaborg-Midtfyn Kommune og Assens Kommune, hvor hun er bosat i dag, har indstillet hende til invalidepension. Men det har hun takket nej til.

- Forløbet her har vækket en fandenivoldskhed i mig. Det her ville jeg bare. Jeg frygter hver dag at blive slået tilbage til start, og det er en frygt, jeg må leve med resten af mit liv, siger hun.

Seneste indlæggelse blev hun udskrevet fra i februar, hvor en infektion havde ramt hende.

- Når man har været så syg, som jeg har været, så har man valgt sin gravsten. Man har valgt, hvad man vil og ikke vil. Derfor har jeg også sørget for at fremtidssikre firmaet, siger hun.

I dag er Pia Pauli blevet bedre til at uddelegere opgaverne og har ansvarlige medarbejdere til at styre hvert enkelt område, så ingen er i tvivl om deres roller, når chefen er væk.

Egne erfaringer med på job

MI-VI-REN & Service-Vagten leverer ydelser inden for rengøring, vinduespolering, haveservice, personlig pleje og omsorg og praktisk hjælp til både private og erhverv. Derudover er MI-VI-REN & Service-Vagten en af de største leverandører under fritvalgsordningen på Fyn og tilbyder visiterede ydelser for Faaborg-Midtfyn, Svendborg, Langeland og Nyborg kommuner.

- Det har været meget lærerigt for mig pludselig at være på den anden side. At være den, der skulle modtage hjælpen. Jeg gik fra at kunne alting selv til at være afhængig af, at andre havde lyst til at passe deres arbejde og hjælpe mig. Det er noget af det, jeg taler rigtig meget med mine ansatte om. Det er vigtigt, at de viser, at de har lysten til at hjælpe hver enkelt borger eller kunde, de kommer ud til. Det betyder alt, siger hun og tilføjer:

- Jeg har selv kun roser til både Faaborg-Midtfyn Kommune og Assens Kommune for den hjælp, jeg selv har modtaget.

MI-VI-REN & Service-Vagten har ud over hovedkontoret i Højrup en afdeling i Assens, og endnu en afdeling er på vej i Svendborg. Planen er at fortsætte med at udvikle og udvide.

- Mine medarbejdere er som min anden familie, og jeg er sikker på, at vi kan bevare den ånd, selv om vi vokser. Vi prøver at passe på hinanden og værner om hinanden, siger Pia Pauli, der er overbevist om, at arbejdet har hjulpet hende med at komme derhen, hvor hun er i dag.

- At kunne få papir på, at jeg er invalid, ville ikke gøre mig noget godt. Jeg har fået med hjemmefra, at man altid skal give noget tilbage. Det at føle, jeg gør noget godt for andre, giver mig livskvalitet.

Trodsede hjerneblødning og takkede nej til indvalidepension: Nu er Pia i spidsen for 60 medarbejdere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce