Store investeringer venter i SuperBrugsen i Ferritslev. Her steg omsætningen sidste år, men alligevel stod der et minus på bundlinjen.

Ferritslev: Kampen om dagligvarekunderne er hård, og det mærker man også i Superbrugsen i Ferritslev.

Men selv om brugsforeningen netop har fremlagt regnskabet for 2016 med et minus på 69.000 kroner på bundlinjen, er uddeler Henning Jørgensen faktisk godt tilfreds.

- Vi vidste godt, at der kom et underskud, så det er ikke den store overraskelse. Vi havde lidt større omkostninger, end vi havde budgetteret med. Blandt andet til personale, hvor der var nogle ting der gjorde, at vi måtte betale ekstra penge. Det er langt det meste af det, lyder det fra uddeleren.

Ferritslev Brugsforening

Årets resultat i Ferritslev Brugsforening lød i 2016 på minus 69.000 kroner. I 2015 var årets resultat et plus på 22.000 kroner.Bruttofortjenesten lød på henholdsvis 6.270.000 kroner (2016) og 6.241.000 kroner (2015).

Egenkapitalen er på 7,9 millioner kroner, og brugsen beskæftigede 18 ansatte sidste år.   

- Vi holder vores omsætning. Vi har index 102 på vores butik (to procent mere i omsætning end året før, red.), og det er vi glade for, for vi har en Fakta ved siden af, som også klarer sig godt, bemærker Henning Jørgensen.

Rottebesøg kostede

Netop tilkomsten af Fakta blev imødeset med spænding, men også med forventningen om, at det ville gavne den nærmeste nabo, som netop er Superbrugsen og Henning Jørgensen.

- Den kom for tre år siden, og der gik vi seks procent tilbage på vores omsætning, men det har vi hentet tilbage, forklarer Henning Jørgensen og peger på andre årsager til, at brugsens regnskab for 2016 er cirka 90.000 kroner dårligere end året før.

- Vi skruer alle sammen på priserne, og vi gør det også gennem vores lokale markedsføring, hvis vi mener, at kæden ikke har helt skarpe priser nok. Men det betyder også, at det går lidt ud over vores indtjening. Det er sværere og sværere at tjene penge, lyder det fra Henning Jørgensen.

Desuden fik brugsen besøg af en rotte, som lukkede forretningen i mere end tre dage i midten af juni, inden den ubudne gæst blev fanget, varer smidt ud og butikken rengjort.

- Selv om vi har en forsikring, så kostede det egne penge - omkring 50.000 kroner, siger Henning Jørgensen.

Vaskehal kommer til

Det kedelige besøg er dog fortid, og i stedet kigger Henning Jørgensen ind i den nærmeste fremtid. Den byder på nye tiltag i og omkring brugsen.

Allerede i næste måned bliver forretningens køle- og frostanlæg skiftet ud.

- Vi laver også hele butikken om, hvor vi sætter varerne på en ny måde, og der køber vi ekstra inventar. Så selv om vi kommer ud med et underskud i 2016, så har bestyrelsen bevilliget penge til investering, siger uddeleren, der også håber på, at en noget anderledes og større investering kan begynde i år.

Det er anlæggelsen af en vaskehal, som skal placeres bagved brugsen.

- Vi har en ansøgning liggende i kommunen om at bygge den, og vi forventer at få tilladelsen i løbet af kort tid. Jeg håber, at vi kan gå i gang med arbejdet i år, men vi bliver ikke færdige. Det er også noget med retmæssig opsigelse af lejere, der hvor vaskehallen skal ligge, lyder det fra Henning Jørgensen.

Superbrugsen i Ferritslev har i øvrigt fremgang på 2,5 procent, når det gælder salget af brændstof. Salget af benzin er dalende, mens mængden af tankede liter diesel på anlægget på Lundsbjergvej er stigende.

  • Kolofon

    Af:

    Jeg er født og opvokset i Ringe og har siden 2008 haft fornøjelsen af at skrive om stort og småt fra det midtfynske område. Specielt fritids- og foreningslivet har min store interesse og desuden dækker jeg ofte retssager. I min fritid løber jeg gerne og deltager hvert år i Lillebælt Halvmaraton.

Mere om emnet

Se alle

Kommunal medarbejder får kontortid i brugsen

Efter rottebesøg: Superbrugs klar til at åbne igen

Efter rottebesøg: Superbrugs klar til at åbne igen

Rotten er fundet: Superbrugsen åbner tidligst onsdag

Rotten er fundet: Superbrugsen åbner tidligst onsdag