En række forældre har de seneste dage taget kontakt til Bernstoffsminde Efterskole efter beslutningen om at smide 16 elever hjem, fordi de har drukket alkohol.

Faaborg-Midtfyn: - I straffer eleverne for deres ærlighed.

Sådan har det ifølge Bernstoffsminde Efterskole de seneste par dage lydt fra en stribe forældre, efter at skolen tidligere på ugen meldte ud, at 16 elever sendes hjem efter en sag om overtrædelse af skolens alkoholforbud. 30 andre elever, der havde brugt snus og derfor også overtrådt skolens regler, har fået lov at færdiggøre skoleåret på særlige vilkår.

Men siden den dramatiske beslutning blev truffet, har forældrereaktionen ifølge en pressemeddelelse fra skolen været massiv - både i form af opringninger, mails og møder.

- Det har været vigtigt for både mig og den øvrige ledelse, at vi hele vejen igennem har lyttet, snakket med hinanden og reflekteret. Det er en sag med mange nuancer og dilemmaer, og vi tager bestemt ikke let på beslutningen. Men vi er også efter mange overvejelser og genovervejelser - og i samråd med vores bestyrelse - nået frem til, at vi fastholder beslutningen om at hjemsende de 16 elever, siger forstander Lars Kirkegaard i pressemeddelelsen, hvor han også udtrykker ærgrelse over sagen.

- Flere forældre har kritiseret os for at straffe eleverne for deres ærlighed. Den kritik gør indtryk, og hele processen de seneste uger giver anledning til, at vi vil gennemgå vores procedurer. Ingen ønsker en gentagelse af denne sag, siger Lars Kirkegaard.

Forstanderen understreger i pressemeddelelsen, at det, der står tilbage er, at alkoholindtagelse på ingen måde er lovligt på efterskolen. Snusforbruget er ligeledes noget, som skolen ikke ønsker, og derfor tager efterskolen nu fat på en indsats, der skal bidrage til en kulturændring blandt de unge. I første omgang vil der på søndag være et fællesmøde på skolen med snus som tema.

  • Journalist portræt

    Af:

    Lokalredaktør siden 2009 på Fynske Mediers redaktion i Ringe, hvor jeg laver lokaljournalistik om Midtfyn til Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis, ugeavisen Midtfynsposten samt fyens.dk og mitfyn.dk. Tidligere lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Faaborg. Ansat i Fynske Medier/Fyens Stiftstidende siden 2006.