Tredje roman på under fire år

En stor del af Jesper Bugge Kolds romaner bliver skabt i idylliske omgivelser i Svanninge. Han kan se tilbage på bragende succes med sine to første bøger og glæder sig nu til udgivelsen af den tredje i januar. Arkivfoto: Roland Petersen

Tredje roman på under fire år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den succesrige Svanninge-forfatter Jesper Bugge Kold udgiver i januar sin tredje roman: "Krigsturisten"

Svanninge: Der har ligget tusindvis af bøger under juletræerne rundt omkring i de danske hjem. Men Jesper Bugge Kolds nye roman, "Krigsturisten", er ikke iblandt dem, for den udkommer først 10. januar.

- Det er sådan set også fint nok, for der er jo så mange at konkurrere med op til jul. I januar har jeg det hele lidt mere for mig selv, siger den succesrige forfatter fra Svanninge.

Det er gået stærkt, siden Jesper Bugge Kold i august 2014 debuterede med "Vintermænd", en historisk roman om to tyske brødre under Anden Verdenskrig. Den fik en stormende modtagelse hos anmelderne, og han blev nomineret til Bogforums Debutantpris det år.

Siden fulgte i april 2016 "Land i datid", som handler om DDR-tiden. Også den modtog strålende anmeldelser.

Begge bøger er oversat til tysk og engelsk, og debutromanen har figureret på den amerikanske og tyske bestsellerliste.

Handlingen i Jesper Bugge Kolds nye roman, "Krigsturisten", er kort fortalt:

Niels er gift med Annemette - og med sit job som gymnasielærer. Begge dele er begyndt at kede ham bravt. Da han en sen nattetime sidder med sin gamle ven, krigsfotografen Michael, på en bar og bliver tilbudt at tage med på en fotoopgave til Beirut, kan han derfor ikke sige nej.

Beirut bliver blot en ud af mange krigsramte destinationer, som Niels siden besøger med sin gamle ven. Sammen rejser de rundt fra krig til krig i Libyen, Mali, Ukraine og Syrien og møder journalister, lokale, ekstremsportsudøvere og krigsturister som Niels selv. Alle har de ligesom Niels en grund til at være der, alle flygter de fra noget derhjemme.

Fredag 12. januar klokken 16-18 holder Jesper Bugge Kold en reception for indbudte gæster i Helios i anledning af bogudgivelsen. Her er folk velkomne til at komme forbi og købe et signeret eksemplar af "Krigsturisten".

I begyndelsen af januar kan du læse et stort interview med Jesper Bugge Kold i avisens Danmarks-sektion.

Jesper Bugge Kold
Jesper Bugge Kold er 45 år og uddannet bibliotekar.Han stammer fra Rødovre og har tidligere arbejdet på blandt andet TV2 Sport og TV3 Sport.

I dag arbejder han 30 timer om ugen på Svendborg Bibliotek.

Privat bor han i idylliske omgivelser i Svanninge sammen med sin kone og to børn.  

 

Tredje roman på under fire år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce