Nye fjernvarmerør betyder, at Rolighedsvej i Ringe fra mandag den 24. april spærres i tre måneder. Skoleledere undrer sig over manglende information.

Ringe: Et større trafikkaos af busser og biler iblandet cyklende og gående. Det er billedet om morgenen på Rolighedsvej, når elever skal fragtes til Nordagerskolen, Ringe Friskole, gymnasiet og børnehaven 1000Fryd.

Men fra på mandag og cirka tre måneder frem bliver den trafikerede vej spærret fra krydset ved Søvej og frem til Holmehøjvej for stort set alt trafik.

Rør for millioner

Budgettet på arbejdet på Søvej og Rolighedsvej lyder på fire millioner kroner. Et endnu større beløb er der postet i nye ledninger i den nordlige del af byen.Forventningen er, at de nye rør kan holde i mindst 50 år.

Desuden er forventningen, at der de næste mange år skal investeres syv millioner kroner om året i nye fjernvarmeledninger.

Beboere på den lukkede strækning på Rolighedsvej og Degnemarken skal ifølge fjernvarmedirektøren også som de øvrige bilister køre ind fra Gestelev-siden.

Det skyldes, at hovedledningen til fjernvarmen skal udskiftes, og det er et arbejde, som kommer bag på skoleleder på Nordagerskolen, Per Midtgaard.

Han og andre blev først bekendtgjort med situationen og de store ændringer for få dage siden.

- Det her kommer lidt som en tyv om natten. Vi har faktisk først fået det at vide for et par dage siden, siger skolelederen.

- Det er utilfredsstillende, at vi ikke er hørt om det tidligere. Vi havde et møde med entreprenørfirmaet i går (torsdag, red.) og har ringet til kommunen for at høre om det, siger Per Midtgaard, der fredag havde travlt med at få informeret forældre og elever om den nye virkelighed, der træder i kraft mandag morgen.

Travlhed på friskolen

Gravearbejdet begynder i krydset ved Søvej/Rolighedsvej. For bilister vil der kun være adgang til institutionerne fra Gestelevvej, og bilister, som normalt kommer fra byen, skal fremover på en cirka fire kilometer lang omvej ad Odensevej og Hestehavevej.

Den oplysning havnede først hos Elsebet Suurballe, Ringe Friskole, fredag.

- Jeg har orienteret børnene om det fredag morgen og har lavet et indlæg på intranettet, hvor jeg videresender brevet fra kommunen om, hvordan man skal forholde sig. Så har jeg tænkt mig at sige det til forældrene lørdag, for der har vi skoledag, siger Elsebet Suurballe.

Hun deler Per Midtgaards hovedrysten over den korte tidsfrist, som skolerne har fået.

- Helt sikkert. Det er noget hovsa, og jeg er glad for, at jeg skal møde forældrene lørdag, for ellers ville det ikke være sikkert, at vi nåede ud til dem, inden det her. Det er meget omfattende og kommer til at vare tre måneder, siger lederen på friskolen. 

Lav det i ferien

Tilbage hos Per Midtgaard er der bekymring for sikkerheden for de yngste elever, som selv kommer til skolen via Rolighedsvej.

- Vi er med på, at der skal skiftes noget ud, og det er nødvendigt at få det lavet, og vi skal også nok få det til at fungere, så godt som muligt. Men vi skal på en eller anden måde have dirigeret børnene, siger Per Midtgaard, der gerne havde set, at arbejdet blev lavet i sommerferien.

- Man kunne have lukket området helt ned i sommerferien, og så arbejdet intenst med at få det lavet. Det gør man eksempelvis med andet, bemærker han.

- Der er også store arrangementer på skolen i den her periode - det gælder også på gymnasiet. Det kunne nok være gjort lidt smartere, lyder det fra ham.

For bilister vil der også være mulighed for at benytte Assensvej og køre over Gestelev for at komme til institutionerne, mens gående og cyklister skal bruge stisystemerne.

  • Kolofon

    Af:

    Jeg er født og opvokset i Ringe og har siden 2008 haft fornøjelsen af at skrive om stort og småt fra det midtfynske område. Specielt fritids- og foreningslivet har min store interesse og desuden dækker jeg ofte retssager. I min fritid løber jeg gerne og deltager hvert år i Lillebælt Halvmaraton.