Træskibe fejres med musik og kanoner

Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskib når i år Faaborg den 26. juli. Arkivfoto

Træskibe fejres med musik og kanoner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 26. juli lægger Fyn Rundt for Bevaringsværdige Træskibe vejen forbi Faaborg.

Faaborg: Når de gamle træskibe i Fyn Rundt-sejladsen den 26. juli ankommer til Faaborg, bliver det med en festlig velkomstsalut fra Faaborg Kanonerlaug.

Forberedelserne til dagen er godt i gang, men Palle Petersen fra FB&IF, som er en af de lokale arrangører, kan allerede nu løfte sløret en lille smule for noget af det, der er på tegnebrættet.

- Vi sætter et stort telt op ved havnekontoret, som vi plejer. Sidste år kom skibene tidligt, så vi har valgt at åbne allerede klokken 14, siger han.

I teltet vil der være udskænkning og senere spisning.

Klokken 20 benyttes den festlige lejlighed til at kåre årets faaborgenser i samarbejde med FB&IF's venneforening. Og fra klokken 20.30 er der livemusik med Løven, Kim og Hulken samt Kåre Linnebjerg og Ricko Hougaard.

Dagen igennem vil der være forskellige aktiviteter på og omkring havnen blandt andet ved kajakklubben. Folkene fra Træskibspladsen arrangerer et marked med boder ved P-pladserne på Havnegade, hvor både private og byens butiksdrivende kan få mulighed for at leje sig ind.

Dagen efter sendes sejlerne godt afsted, men først får de serveret morgenmad på kommunens regning, og så er der skippermøde klokken 9, hvor borgmesteren også vil lægge vejen forbi.

Det færdige program skulle gerne ligge klar omkring midt i juni.

Det er en af de store dage, hvor der kommer rigtig mange mennesker, og så er der bare meget Faaborg-dna i de gamle træskibe.
Mads Rye Sletbjerg, turistmanager
Træskibene har haft det med at trække folk til. Arkivfoto
Træskibene har haft det med at trække folk til. Arkivfoto

Sprang et år over

Fyn Rundt For Bevaringsværdige Sejlskibe har været forbi Faaborg i alle årene siden starten i 1983 - med undtagelse af år 2015, hvor Faaborg blev erstattet med Marstal.

Faaborg måtte gerne give den lidt mere gas, når træskibsfesten kommer forbi, lød budskabet fra arrangørerne af sejladsen dengang. I 2016 kom Faaborg dog atter tilbage på ruten.

- Da jeg kom til Faaborg, mødte der et par hollændere op med en guidebog under armen og spurgte, hvornår træskibene kom. Det var simpelthen skrevet ind i guidebogen. Så det er en rigtig god branding af Faaborg, fortæller turistmanager Mads Rye Sletbjerg.

- Det er en af de store dage, hvor der kommer rigtig mange mennesker, og så er der bare meget Faaborg-dna i de gamle træskibe, siger han.

Når træskibene fredag den 27. juli forlader Faaborg, går sidste etape mod Svendborg.

Træskibe fejres med musik og kanoner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce