Træning til gravide kvinder

Fysioterapeut Laila Ravnkilde Marlet mener, at træningen kan hjælpe de gravide med ideer til, hvordan de bedst håndterer selve fødslen og kommer tilbage til den tidligere form. Privatfoto.

Træning til gravide kvinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"Klar til fødslen" hedder et nyt tilbud til gravide kvinder, som har premiere i det nye år på Ringe Fysioterapi Klinik.

Ringe: Fysioterapeut Laila Ravnkilde Marlet er i det nye år parat med et træningstilbud til gravide i Midtfyns-området. Det kan give de gravide inspiration til at træne bækkenbunden og kroppen under graviditeten. Første hold begynder tirsdag 9. januar fra klokken 18-19.30 på Ringe Fysioterapi Klinik.

Laila Marlet mener, at træningen kan hjælpe de gravide med ideer til, hvordan de bedst håndterer selve fødslen og kommer tilbage til den tidligere form efter fødslen. Træningen er målrettet både førstegangsfødende og flergangsfødende kvinder, som er i den sidste del af graviditeten. Man kan også deltage, hvis man tidligere har født ved kejsersnit.

Træningen vil finde sted på et lille hold med op til 10 gravide. Det betyder ifølge Laila Marlet, at man kan nå at lære hinanden at kende og har mulighed for at få svar på sine spørgsmål.

Kvinderne træner seks gange på Ringe Fysioterapi Klinik og hver træningsgang har sit tema. De omfatter bækkenets og bækkenbundens anatomi og funktion, bækkenbundstræning i graviditeten og efter fødslen, afspændingsteknikker, vejrtrækningsøvelser og fødestillinger, kost & motion i graviditeten, blæretræning og kontrol over vandladning samt ammestillinger.

Fokus på underlivet

Laila Ravnkilde Marlet har speciale i fysioterapi til mænd og kvinder med underlivsgener. Det kan være smerter i bækkenet, tyndefornemmelse i underlivet, dryp i bukserne, hyppige toiletbesøg og nattisseri. I en del år har hun været med til at nedbryde tabu om emnet, som for mange er meget privat og tabubelagt. Træningen har som oftest rigtig god effekt, og det drejer sig om helt enkle metoder, som de fleste kan lære.

For at få mest muligt ud af træningen, opfordres deltagerne til at træne ved siden af. Det kan være med daglige bækkenbundsøvelser eller blot at være fysisk aktiv gennem dagen. Her er Laila Marlet fødselshjælper på gode ideer, som er tilpasset den gravide. /EXP

Træning til gravide kvinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce