Få stykker stof danner bunden i en collage, når Birgitte Busk "maler" eller "tegner" med sytråd.

Med en helt almindelig symaskine smelter hun formerne sammen, blødgør skyggerne og fremhæver detaljerne i de udtryksfulde trådmalerier.

Motiverne er ofte inspireret af menneskekroppens "yderste led".

Birgitte Busk kan med malerier af blandt andet hænder udtrykke følelser som glæde og smerte.

Når de mange lag afdækkes i hendes billeder, opstår flere betydninger, afhængig af beskuerens baggrund og livserfaring. Ofte lurer humoren i selv de smerteligste udtryk.

Birgitte Busk er uddannet håndarbejdslærer ved Håndarbejdets Fremmes Seminarium i København i 1986 i broderi, billedvæv og silketryk.

Siden midten af halvfemserne har hun syet og løbende udviklet teknikken bag trådmalede stofbilleder og gjort det til en intens udtryksform. Birgitte Busk har i øvrigt været en ivrig illustrator i mange sammenhænge; med blyant, oliepastel og tusch har hun lavet logoer for firmaer og institutioner.

På Ringe Bibliotek udstiller kunstneren frem til 20. april en blanding af tidligere og nyeste værker.

Der vil blive mulighed for at se de større trådmalerier fra Birgittes deltagelse i European Patchwork Meeting i Alsace 2013 og 2015. Birgitte Busk har udgivet flere bøger, som blandt andet er "Er det syet?! - trådmaleri for åbne døre ". Man kan eventuelt også se mere på www.birgittebusk.dk & galleri@birgittebusk.dk

Udstillingen kan ses i bibliotekets betjente åbningstid. Bemærk, der kan være optaget i Store Sal og dermed ikke adgang til udstillingen.

Kontakt eventuelt biblioteket inden besøg på udstillingen ønskes.

  • Guldborg_Bente_(2015)_009

    Af:

    Jeg er journalist på Faaborg-Midtfyn Lokalredaktionen i Ringe. Her beskæftiger jeg mig som tovholder især med lokalstof i ugeavisen Midtfynsposten - og også med stof til lokalsiderne i Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. Jeg har været ansat siden 1987, altid på Midtfyn. Jeg bor i Kværndrup med min mand og holder af planter og have.