25-årige Emil Colling Larsen tager cirka hver anden lørdag en flok drenge på skateboard og løbehjul med rundt til fede skateparker og skatehaller i hele Danmark. Der er totalt cool stemning fra det øjeblik, minibussen kører fra rutebilstationen i Faaborg om morgenen.

Faaborg: Det er lørdag morgen. En grå minibus svinger op foran rutebilstationen i Faaborg. På fortovet står en flok drenge med hver sit skateboard eller løbehjul.

Ud af minibussen springer Emil Colling Larsen. Han siger hej til drengene, og de læsser skateboard og løbehjul ind i bussen.

De skal på tur. Til en fed skatepark eller skatehal et eller andet sted i Danmark.

Skateture med Emil

Med sit hold under Faaborg-Midtfyn Ungdomsskole arrangerer Emil Colling Larsen cirka hver anden eller hver tredje lørdag ture i minibus til skateparker og skatehaller rundt omkring i hele Danmark. For at deltage skal man blot tilmelde sig holdet i ungdomsskolen.

Det koster 30 kroner til benzin på de længere ture til Jylland og Sjælland. Ture på Fyn er normalt gratis.

Dog skal deltagerne selv betale eventuel entré til skatehallen (typisk 30-40 kroner).

Du kan få mere at vide ved at søge på "Fmus Skate'n'chill" på Facebook. Her kan du se opslag om kommende ture og tilmelde dig som deltager.

Du kan også få mere at vide på Facebook-siden Frosk (Faaborg Rulleskøjte- og Skateklub).

Siden 25-årige Emil Colling Larsen startede sit hold i ungdomsskolen efter sommerferien, har han rundt regnet hver anden lørdag taget drengene med på tur.

Destinationerne har i efteråret blandt andet været Svendborg, Padborg, Sønderborg, Fredericia, Haderslev og Brande.

I pipeline til de kommende måneder er blandt andre Galten, Aarhus, Kolding og Helsingør.

Typisk afgår bussen fra rutebilstationen i Faaborg klokken 10. Og guderne må vide, hvornår de vender hjem. Nogengange først hen ad 22-tiden, hvis de skal på langtur.

- Der har været 7-10 stykker med hver gang. Den sidste tur inden juleferien var vi så mange, at vi var nødt til at køre i to minibusser, fortæller Emil, der selv har skatet siden drengeårene og blandt andet var med til at bygge skateramperne, der lå bag Forum Faaborg, inden de måtte vige for den nye parkeringsplads.

Drengene stiger ind i bussen. I dag går turen "kun" til Polymeren i Årslev.

- Det er fedt, at vi kommer ud og prøver andre baner. Nogengange møder vi også andre skatere. Det er også fedt. Der er en fed stemning i bussen, hvor vi hører musik, spiser chips og snakker. På vejen hjem er vi tit inde på en McDonald's og spise, og dér kan vi let blive en hel time, fortæller 16-årige Matias Nikolajsen fra Korinth.

Han går i 9. klasse på Øhavsskolen og har været med på samtlige ture med Emil og minibussen indtil nu.

Drengene er i alderen fra 11 til 19 år. De fleste 15-19 år.

En af de yngste, der også har været med på stort set alle ture, er 11-årige Asger Søby Poulsen, der går i 5. klasse på Enghaveskolen.

- Der er en fed stemning i bussen, og vi kommer ud og ser fede skateparker og hygger os. Det er helt fint at være med de store drenge, siger Asger.

Bussen er fremme ved Polymeren, og nu giver drengene den gas de næste mange timer. De har vandflasker og lidt proviant med, så de indimellem kan holde en lille pause i det afslappede sofamiljø, der typisk er en del af skatehallerne.

Polymeren lukker denne lørdag klokken 14, men drengene har lyst til mere. Så bussen kører tilbage til Falsetten i Faaborg, hvor drengene fortsætter med at lave tricks på deres skateboard og løbehjul, til de ikke gider mere.

Mangler indendørs sted

Falsetten er i øjeblikket den eneste mulighed for skaterne i Faaborg. Men Falsetten står til lukning.

- Vi er i god dialog med kommunen om at finde nogle andre bygninger til en indendørs skatehal. Jeg ser jo slagterigrunden som en perfekt mulighed. Vi mangler i høj grad et indendørs sted i Faaborg. Det er ærgerligt, at man er nødt til at køre til Svenborg eller Årslev for at skate og køre på løbehjul om vinteren. For det her er et miljø, der vokser. Der kommer stadig flere, understreger Emil Colling Larsen.

- Nu venter vi på, at den nye udendørs bane kommer ved Forum Faaborg. De gamle udendørs ramper står mig bekendt stadig ved en vognmand. Det ville være oplagt at bruge dem, når vi forhåbentlig får et nyt indendørs sted, og dér kunne vi så også bruge de nuværende ramper fra Falsetten, som lige er blevet renoveret, siger Emil.

For at råde lidt bod på de manglende faciliteter har han sørget for, at Falsetten på Assensvej fra 5. februar får fast åbningstid hver mandag klokken 15-19.

Og mens skaterne og løbehjulskørerne venter på bedre tider, er der i hvert fald fede oplevelser de lørdage, hvor Emil svinger minibussen op foran rutebilstationen.

  • Af: