Too good to go: Folk kommer langvejs fra for at hente billigt bagerbrød

Annette Brøndum med en af dagens to poser Too Good To Go-brød fra Vesterport Bageri. Foto: Liselotte Kodahl

Too good to go: Folk kommer langvejs fra for at hente billigt bagerbrød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vesterport Bageri er en af de fødevarebutikker i Faaborg-området, der er med i kampagnen "too good to go". Via en app på sin smartphone kan man følge med i, hvor der er gode tilbud på fødevarer, som er tæt på at blive kasseret og derfor sælges billigt. Annette Brøndum, Vesterport Bageri i Faaborg, fortæller:

Hvornår kom I med i Too Good To Go, og hvilke overvejelser gjorde, at I valgte at deltage i kampagnen?

- Vi kom med i samarbejdet for godt halvandet år siden. Jeg kendte på daværende tidspunkt ikke det store til konceptet, men havde dog set de fire studerende i tv-programmet "Løvens Hule". De syntes som studerende, at det indimellem kunne være svært at få pengene til at slå til, og da samfundet generelt var præget af et stort madspild, så var ideen til Too Good To Go dermed født. Too Good To Go kontaktede os for at høre, om vi var interesserede i et samarbejde, hvorefter deres konsulenter kom på besøg i butikken, satte os ind i konceptet og brugen af app'en. Der var ingen betænkeligheder, vi var med på ideen, og samarbejdet blev etableret. Det er en rigtig god fornemmelse at være med til at håndhæve det miljøbevidste og bæredygtige koncept. Det harmonerer perfekt med den måde, vi driver vores forretning på og har gjort de seneste 20 år, og vi skal absolut fortsætte samarbejdet med Too Good To Go.

Hvor meget mad har I tilgængeligt dagligt, hvad indeholder den typisk, og har I planer om at udvide jeres sortiment med supplerende fødevarer?

- Aktuelt har vi to poser tilgængelige hver dag, som typisk indeholder brød, boller, sandwich, pizza og pølsehorn. Der er som regel aldrig kager med, da vi sælger de tilbageværende kager i vores automat, uden for butikken. Derudover genanvender vi kagerne til produktion af vores romkugler dagen efter. Umiddelbart har vi ikke planer om at udvide sortimentet, men vi vil meget gerne producere mere. Vi kan jo se, der virkelig er stor efterspørgsel på vores poser, og vores Too Good To Go-kunder kommer ikke kun her fra Faaborg, men også fra oplandet. Vi fik en dag en henvendelse fra en borger i Stenstrup, som ville høre, hvornår poserne blev tilgængelige i app'en, så hun kunne sikre sig én. Det siger noget om, at folk har taget konceptet til sig og er villige til at køre efter det. Derfor kunne vi godt tænke os at kunne tilbyde flere poser. Et udviklingsønske til app'en kunne være, at vi selv kunne justere antallet af tilgængelige poser fra dag til dag, da vi nogle dage godt kunne sælge fem poser brød i stedet for to. Du bestiller og betaler via app'en, poserne koster 30 kroner pr. stk. og kan hentes dagligt i tidsrummet 17.20-17.30.

Hvor meget har To Good To Go medvirket til at reducere jeres madspild?

- Generelt har vi faktisk aldrig haft det store spild i forretningen. Vi har i mange år, formået at genanvende 20 procent af brød og kager, der bliver til overs, til ny produktion. Rugbrødsskorperne, som bliver tilbage, når vi skærer brødet op, bliver brugt til næste dags rugbrødsdej. De bliver lagt i blød, tilsættes dejen og fungerer dermed som både smagsgiver og supplerende surdej til brødet. Man kan i butikken købe friskpresset juice, og den resterende juice, der ikke sælges på dagen samt det tilbageværende frugtkød fra pressen bruger vi i vores juicebrød og -boller. Derudover har vi en aftale med Misbrugscentret, som henter overskydende brød én gang om ugen til deres brugere. Det brød, der bliver tilbage, har vi fire-fem aftagere af, hvor brødet bruges til dyrefoder, blandt andet til fårene på Lyø.

Er der administration forbundet med at være en del af konceptet To Good To Go?

- Der er så at sige ingen administration forbundet med at være en del af samarbejdet for os som butik. Alt styres af Too Good To Go, som sender fornyet leverance af poser til os, når vi er ved at have solgt de respektive poser, vi tilbyder kunderne. Så modtager vi én gang månedligt en oversigt over antal solgte poser samt udgifter til Too Good To Go's administration og vores indtjening. Too Good To Go tager otte kroner pr. solgt pose for at administrere løsningen, det vil sige fremsendelse af poser, fakturering og vedligehold af deres app. De resterende 22 kroner er vores indtjening, der fungerer som et tilskud til råvarer, driftsomkostninger, moms og skat.

Too Good To Go
Hvilke butikker i Faaborg bruger aktuelt To Good To Go?Restaurant Tre Kroner, Faaborg.

Vesterport Bageri, Faaborg.

Super Brugsen, Faaborg.

Hvad er konceptet "To Good To Go"?

Too Good To Go er en applikation, dedikeret til at reducere vores madspild. Du kan downloade app'en til din IPhone eller smartphone. Ideen bag konceptet er at give folk adgang til at købe mad til lave priser. Mad som ellers normalt ville blive smidt ud. Samtidig får de deltagende butikker en ekstra indtægt på den mad, de ellers var nødsaget til at måtte kassere. Som bruger kan du bestille lækker mad fra lokale restauranter, caféer, hoteller, dagligvarebutikker og bagerier. Maden henter du ved lukketid i miljøvenlige og bionedbrydelige papirsposer eller bokse.

Hvis du har forslag til butikker, caféer eller restauranter, du synes bør være en del af konceptet, så foreslå dem at deltage og send herefter en mail til To Good To Go på: mailto:info@toogoodtogo.dk med overskriften "restaurant lead" samt restaurantens oplysninger i mailen, så lover de at tage kontakt til stedet hurtigst muligt.

Too good to go: Folk kommer langvejs fra for at hente billigt bagerbrød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce