Der er indsat togbusser mellem Ringe og Svendborg på grund af jordskrev ved jernbaneoverskæring. Banedanmark er på sagen, men togdriften kan være aflyst resten af weekenden.

Et jordskred ved jernbaneoverskæringen ved Boltinggårdvej lidt uden for Ringe er lørdag formiddag årsag til aflyste tog på strækningen mellem Ringe og Svendborg.

Indsatsleder hos Faaborg-Midtfyns brandvæsen, Thomas Waltersdorf, blev kaldt til stedet klokken 10.16. Han oplyser, at det er på det sted, hvor bilister kører under jernbanen, at jorden er skredet, så den er til gene for togtrafikken.

Klokken 12 valgte Banedanmark at aflyse togdriften, og fra klokken 13.05 er der indsat togbusser på strækningen mellem Ringe og Svendborg.

Ikke trygge ved at køre videre

- Vi fik en melding fra politiet om, at der var en borger, som havde set et jordskred på banen. Borgeren mener ikke, at det har indflydelse på togkørslen, men for en sikkerheds skyld sendte vi en banemand ud. Han føler sig ikke tryg ved det her, så vi indstiller toggangen, fortæller René Rasmussen togleder i Banedanmark.

- Vi skal nu have en ekstern entreprenør ud for at kigge på det, inden togene kan køre igen, tilføjer toglederen.

Indtil da må pendlerne indfinde sig med at køre i togbus mellem Ringe og Svendborg, forklarer René Rasmussen, der ikke kan sige, hvornår togdriften normaliseres.

- På nuværende tidspunkt afventer vi, at der kommer en entreprenør, der kan give en prognose på det. Så vi tør ikke sige noget om det lige nu. Det kan være resten af dagen eller resten af weekenden, men det kan også blive væsentligt kortere tid.

Foreløbigt forventer DSB, at togdriften på Svendborgbanen genoptages klokken 19 lørdag aften. Du kan følge trafikinformationen fra DSB her.

S-politiker sat af i Ringe

Det fynske folketingsmedlem og retsordfører for socialdemokraterne, Trine Bramsen, var tilsyneladende blandt de passagerer, der måtte vente i Ringe på grund af jordskreddet.

På Twitter gav politikeren udtryk for sin utilfredshed med manglende information fra DSB. Du kan se hendes tweets og DSB's svar herunder.

Fyens.dk følger sagen  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er lokaljournalist på Fyns Amts Avis' Svendborg-redaktion, hvor jeg beskæftiger mig med alle områder af lokalstoffet. Jeg er uddannet fra Roskilde Universitet, hvor jeg har en Cand.Comm med speciale i Journalistik. Jeg har været ansat på Fyns Amts Avis siden 2011 og har en fortid som praktikant på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var på Nordfyns lokalredaktion og sportsredaktionen.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
21
Smidt af toget fem gange: Pendler får ikke en krone for det

Smidt af toget fem gange: Pendler får ikke en krone for det

17
Politikere raser: Passagerer dumpet i Stenstrup 105 gange

Politikere raser: Passagerer dumpet i Stenstrup 105 gange

Minister skruer bissen på over for Svendborgbanen

Minister skruer bissen på over for Svendborgbanen