Tømmergården truet


Tømmergården truet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

40 procent af personalet på demensafdelingen har sagt op siden november

FAABORG: Næsten halvdelen af det personale, som hidtil har taget sig af de syv demente på Tømmergårdens demensafsnit, har sagt deres job op.

Det er sket efter, at politikerne i kommunen i efteråret besluttede sig for, at afdelingen med tiden skal lukkes.

Men selv om en stor del af personalet har fået nyt job, og der dermed er kommet mange nye mennesker, de demente skal forholde sig til, har ingen af beboerne på stedet takket ja til kommunens tilbud om at flytte til et andet plejecenter.

Derfor beder ældrechef Allan Christiansen politikerne i Socialudvalget om at forholde sig til, hvad man nu skal gøre. Han foreslår blandt andet, at der bliver sat en endelig lukkedato for, hvornår den sidste beboer skal være ude af sin lejlighed.

Men politikerne er endnu ikke sikre i, hvad de mener om sagen.

- Vi kan ikke tvinge nogen til at flytte fra Tømmergården, fordi de selv har lejet sig ind. Men vi bliver nødt til at forholde os til, hvad der nu skal ske. Det er meget svært at få personale på området, og det bliver jo ikke lettere af, at potentielt personale ved, at stedet skal lukke, siger Herdis Hanghøi (V), der er formand for Socialudvalget.

Ønsker endelig lukkedag

Embedsmændene lægger op til en beslutning om, at demensafsnittet skal være lukket helt med udgangen af 2009. På mandag skal politikerne så tage stilling til, om de mener det samme.

- Jeg kan godt huske, at vi har lovet beboerne på Tømmergården, at det ikke vil lukke. Og det vil jeg stå ved. Men det andet problem med at holde på personalet bliver vi nødt til at tænke med, siger Jos Bisschop (S), der er næstformand for Socialudvalget.

Han siger også, at han stadig står ved, at han gerne vil mødes med de pårørende for at tale med dem om mulighederne.

Da politikerne i sin tid besluttede sig for at ville lukke den lille demensafdeling, blev de pårørende meget oprørte og kæmpede hårdt for at få lov til at beholde det åndehul, som demensafdelingen har været for deres demensramte familiemedlemmer.

De blev dengang opfordret til at flytte til et andet sted, men fik samtidig vished for, at ingen kan smide dem ud.

Tømmergården truet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce