Tømmer-gården ideel for demente


Tømmer-gården ideel for demente

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserdebat

Rasmus Clausen, Fruens Løkke 105, Faaborg, -pårørende, Tømmergården, i et åbent brev til kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn Kommune:

n Da spørgsmålet om Tømmergårdens nedlæggelse var fremme for cirka et år siden, blev der ikke nævnt nogen speciel årsag, men det lå i luften, at det var økonomien.

Kommunal økonomi forbindes i folks bevidsthed med nedskæringer, så det er ikke politikernes favoritemne, så lad os tale om noget andet. Det gør politikerne så.

Nu, et år efter, hedder det i et kommunalt brev til beboerne og deres pårørende: Der er således politisk enighed om, at Tømmergården ikke udgør de ideelle rammer for gruppen af demente. Netop den formulering var en kæmpeoverraskelse for os pårørende. Der er skrevet spalte op og spalte ned i aviserne og brev til socialudvalg og byråd om, at stedet er top-ideelt. Der har ikke været eet kritisk ord om Tømmergården.

Så udtrykker kommunalbestyrelsen pludselig den stik modsatte opfattelse på samme måde, som paven gør, når han udtaler sig ex cathedra = ufejlbarligt = ret så ind og hold kæft, men det gør vi nu ikke. Vi stiller spørgsmål.

Hvad er der galt med rammerne bortset fra, at badeværelserne mangler nogle få centimeter på den ene led efter arbejdstilsynets normer?

Hvor i kommunen findes de ideelle rammer, der er bedre end Tømmergårdens?

Hvordan får man den "specielle ånd", der er i bofællesskabet, flyttet med?

Kommunens brev udtrykker også, at Tømmergården skal afvikles på "en etisk og faglig forsvarlig måde". Det eneste, der er "etisk og fagligt forsvarligt" er intet at gøre udover at sikre økonomien.

Tømmer-gården ideel for demente

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce