Tilflyttere får velkomst for 300.000 kroner

Arkivfoto: Kim Haugaard

Tilflyttere får velkomst for 300.000 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Faaborg-Midtfyn stræber efter flere indbyggere, og nu har kommunen fået 300.000 statskroner til at forbedre den velkomst nye tilflyttere får i deres lokalsamfund.

Faaborg-Midtfyn: Nye tilflyttere skal tages imod med åbne arme, for Faaborg-Midtfyn Kommune har en ambition om, at indbyggertallet skal vokse med 2000 inden år 2030.

Nu har kommunen så fået en økonomisk håndsrækning fra staten til at kunne byde tilflyttere endnu varmere velkommen. Helt præcist har kommunen modtaget en check på 300.000 kroner fra Erhvervsministeriets Landdistriktspulje, oplyser kommunen i en pressemeddelelse, og der er allerede så småt planer for, hvordan pengene skal spenderes.

- Pengene giver os mulighed for at kunne udvikle nye velkomstinitiativer helt tæt på borgerne, dér hvor borgeren møder sit lokalområde - i dagtilbud, skole, arbejdsplads og fritidsliv. Målet er at få 51.000 ambassadører, fortæller strategisk udviklingskonsulent Johanne Holten i kommunens pressemeddelelse.

Allerede i dag gør lokalområderne i Faaborg-Midtfyn en stor indsats for at byde nye borgere velkomne. Derfor har kommunen sammen med lokalrådenes paraplyorganisation Fynsland ansøgt Erhvervsministeriet om penge til at videreudvikle velkomsten, og ansøgningen har altså fået det blå stempel - til glæde for Fynslands formand Gunnar Landtved.

- Jeg er rigtig glad for, at Erhvervsministeriet anerkender den store indsats, der allerede bliver lagt for dagen i vores byer og lokalområder for at tage godt imod tilflyttere - og jeg er glad for, at de vil støtte vores arbejde med at videreudvikle det. Det giver ekstra motivation og blod på tanden, lyder det fra Gunnar Landtved i pressemeddelelsen.

Velkomsten til nye borgere i Faaborg-Midtfyn består i dag af et velkomstbrev, et velkomstmøder og velkomstambassadører, der er frivillige i både byer og lokalområder, og som tager personligt imod, når nye flytter til området.

De nuværende velkomstambassadører og lokalråd modtager inden jul en invitation til et inspirationsmøde i januar 2018 - her skal blandt andet nedsættes arbejdsgrupper, der skal videreudvikle og afprøve idéer til velkomst og fastholdelse af tilflyttere.

Tilflyttere får velkomst for 300.000 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce