Tag og facade på den historiske kro skal renoveres af en ny ejer inden for et år efter overtagelsen, kræver Faaborg-Midtfyn Kommune.

Faaborg-Midtfyn Kommune har atter sat den historiske Korinth Kro til salg. Ifølge salgsmaterialet ønskes området forbeholdt til kroformål, herunder hotel og konferencevirksomhed, offentlige formål, skoleformål og eventuelt andre erhvervsformål.

Ejendommen kan ikke anvendes til boligformål, og der vil grundet ejendommens status som bevaringsværdig ikke blive givet tilladelse til nedrivning, understreges det i udbudsmaterialet.

For ikke at havne i endnu en langstrakt sag, hvor kroen bare står og forfalder yderligere, stiller kommunen det krav, at renovering af tag og facade sker inden for et år fra overtagelsesdagen.

Kroen udbydes uden mindstepris, og fristen for afgivelse af tilbud er mandag den 18. januar 2016 klokken 12.

Ifølge jurist i By og Land, Dorthe Schou Johansen er det kommunens vurdering, at bygningen kan reddes.

- Kroen indgår i et særligt kulturhistorisk miljø omkring Brahetrolleborg og er en del af den reventlowske fortælling, så der er et spændende fundament for at skabe et nyt og spændende projekt, der kan bringe kroen videre, siger hun.

Korinth Kro blev i 2012 for et symbolsk beløb overtaget af det tidligere værtspar på Steensgaard, Anne Bille Brahe, Niels Raahauge og kokken Kennth Birler.

For et halvt år siden måtte de opgive at skaffe finansiering til en renovering af kroen på trods af, at kommunen var parat til at skyde cirka fem millioner kroner til projektet.

Hen over sommeren har der dog været fornyede henvendelser på ejendommen.

- Folk har vist interesse for kroens fremtid, og derfor har kommunalbestyrelsen besluttet, at kroen skal have endnu en chance, siger Dorthe Schou Johansen.

Udbudsmaterialet findes på www.fmk.dk/korinthkro.

Kommunalbestyrelsen forventes at tage stilling til de indkomne tilbud på kommunalbestyrelsesmødet den 9. februar 2016.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på lokalredaktionen i Faaborg med særligt fokus på børne- og undervisningsområdet, samt hvad der rør sig i det lokale erhvervsliv.

Mere om emnet

Se alle
19
Blank afvisning af redningsplan for Korinth Kro

Blank afvisning af redningsplan for Korinth Kro

1
To forslag til at redde kro

To forslag til at redde kro

8
Billedserie: Sådan ser Korinth Kro ud i dag

Billedserie: Sådan ser Korinth Kro ud i dag