Til kamp for ny vildtbestand


Til kamp for ny vildtbestand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

INITIATIV: Jagtforeninger opfordrer jægere til at frede dåvildt, så egnen kan få ny bestand
SVANNINGE BAKKER: En stribe lokale jagtforeninger på Syd- og Midtfyn går nu til kamp for at få etableret en egentlig lokal bestand af dåvildt i Svanninge Bakker, i Stenderup-bakkerne samt i området ved Arreskov Sø.

Dåvildtet er noget større end det langt mere kendte råvildt - og dåvildtet er langt mere sjældent.

I det nævnte lokale område er der - ifølge Jørgen Trydeman, formand for Korinth Jagtforening - cirka 20.000 stykker råvildt, mens han bedømmer antallet af dåvildt til at være helt nede på omkring 20.

Lokale jagtforeninger med netop Korinth Jagtforening og Hillerslev Jagtforening i spidsen har taget initiativ til en kampagne, som opfordrer alle jægere til frivilligt at frede hunnerne og de unge dyr hos dåvildtet, når jagtsæsonen går ind 1. september.

Møde onsdag aften

Netop Korinth og Hillerslev jagtforeninger står da også som underskrivere af en invitation til et offentligt orienterings- og debatmøde om emnet onsdag aften i Faaborg Golfklubs mødelokale på Dalkildegaard i Svanninge Bakker. Her vil der blandt andet blive orienteret om et oplæg til en en såkaldt "frivillig forvaltningsplan for fritstående dåvildt i området".

Det er initiativtagernes håb, at man over en periode på 10 til 15 år kan skabe en bestand på måske mellem 200 og 500 styk dåvildt i lokalområdet. Jørgen Trydeman lægger ikke skjul på, at initiativet tages for på sigt at skabe en spændende jagtbestand af dåvildt, men han tilføjer, at en flot bestand af dåvildt også vil være en ekstra attraktion for det lokale naturområde.

Blandt andet omkring Risinge Gods på Østfyn er bestanden af dåvildt godt på vej op efter netop en frivillig, lokal fredning.

Til kamp for ny vildtbestand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce