Marie Seholt Ørtved er taget til Indien for at hjælpe fattige. Hun har formået at samle 6000 kroner ind til formålet

Tidligt torsdag morgen tjekkede 15-årige Marie Seholt Ørtved ind i lufthavnen i København for at drage til millionbyen Mombai i Indien.

Forude venter 14 dage, hvor den 15-årige skal hjælpe fattige i landet.

Som tidligere fortalt i avisen har Marie Seholt Ørtved, der går i 9. klasse på Ringe Friskole, valgt at bruge sin erhvervspraktik på det velgørende arbejde, og i de seneste uger har hun samlet penge ind til projektet.

6000 kroner er det blevet til - blandt andet ved at lave forskellige danseworkshops.

- Jeg er stolt over, at jeg har samlet så mange penge ind. Jeg havde ikke en forventning om, hvor meget det kunne blive til, så jeg er glad og spændt, siger den 15-årige, der i Indien blandt andet skal besøge et børnehjem, et af verdens største slumkvarterer og svømme med blinde børn.

Hvordan de 6000 kroner skal bruges, det er endnu uvist.

- Jeg har talt med vores guide om det. Vi vil nok spørge de folk, der arbejder med det dernede, hvad der er behov for de enkelte steder og så gå ud og købe det, siger Marie Seholt Ørtved.

Spændt og nervøs

n 15-årige betaler selv for rejsen. Det er en del af hendes konfirmationspenge, som hun bruger på det.

- Det er noget, som jeg har planlagt længe, så jeg glæder mig bare til at komme af sted, siger den 15-årige.

- Men jeg er lidt nervøs for, hvordan jeg reagerer ved at komme ud og se det. For det kan godt være nogle hårde oplevelser, forklarer Marie Seholt Ørtved.

I første omgang var det planen, at hun selv skulle rejse, men hun får følgeskab af sin mor, Lise Ørtved. Blandt andet for at have en, som hun kan snakke oplevelserne igennem med.

På Facebook-siden "Make a small difference" kan man følge Marie Seholt Ørtved under turen til Indien.

Her vil der blive lagt billeder og video op fra hendes velgørenhedsarbejde.

  • Kolofon

    Af:

    Jeg er født og opvokset i Ringe og har siden 2008 haft fornøjelsen af at skrive om stort og småt fra det midtfynske område. Specielt fritids- og foreningslivet har min store interesse og desuden dækker jeg ofte retssager. I min fritid løber jeg gerne og deltager hvert år i Lillebælt Halvmaraton.