"Teede sig": Klagede over fugt og blev smidt ud

Naree peger på et af de store svampeskjolder, hendes rækkehuslejlighed i Ringparken er befængt med. Kosteskaftet er det, hun angiveligt har smidt efter en varmemester, uden at ramme. Episoden har ført til, at Faaborg Boligforening hiver hende i Boligretten med påstand om trusler og krav om, at hun bliver smidt ud.
Foto: Torsten Cilleborg.

"Teede sig": Klagede over fugt og blev smidt ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Boligforening mener, at 54-årig kvinde truede varmemester, da hun ville besigtige fugtskader

Fugten driver ned af vægge, svamp gror i store skjolder på loftplader og fra gulvbrædder står en stank af råddenskab op. De stadig forværrede forhold har den 54-årige kontanthjælpsmodtager Naree Thuakchaiyaphum levet under i et rækkehus i Ringparken, Faaborg, i henved to år, mens hun er blevet mere og mere syg.

Da hun klagede over forholdene, endte det med at Faaborg Boligforening opsagde hendes lejekontrakt og krævede, at hun betalte husleje i to en halv måned efter fraflytningen.

- Jeg forstår slet ikke det her. Jeg er blevet mere og mere syg af at bo her, men de har ikke engang været her for at kigge på alt det, der er ødelagt, selv om jeg har klaget flere gange, og da de endelig kom, blev jeg både beskyldt for at være fuld, og at skaderne er min skyld. Bagefter fik jeg et brev om, at jeg havde opført mig truende, at mit lejemål var ophævet. Jeg skulle flytte ud inden for 12 dage og betale husleje for yderligere to en halv måned, fortæller Naree Thuakchaiyaphum.

Ifølge forretningsfører for Faaborg Boligforening Karin Bjerre, var Naree Thuakchaiyaphum "påvirket", da boligforeningens varmemester og en tømrer kom for at se på lejligheden, og den godt halvanden meter høje og 47 kg tunge beboer havde "gentagne gange fysisk fat i" varmemesteren.

- Hun teede sig i en ekstrem grad, så hverken vores varmester eller håndværkeren, der var med, kunne arbejde i lejemålet, og da de måtte forlade lejligheden, smed hun et kosteskaft efter varmemesteren. Der er en grænse for, hvad vi som boligforening vil tolerere i forhold til vores ansatte, siger forretningsfører i Faaborg Boligforening, Karin Bjerre.

Naree Thuakchaiyaphum har gjort indsigelse mod ophævelse af lejekontrakten, og der betyder formentlig, at sagen ender i Boligretten. Hvor lang tid, der går inden retten behandler sagen, er uvist. Det samme gælder om Naree Thuakchaiyaphum så skal blive boende i de uhumske og formentlig sundhedsskadelige forhold uden lejligheden sættes i stand.

- Selvfølgelig vil vi gerne vurdere lejlighed og får udbedret de skader, der må være, men jeg tror ikke, det er muligt, mens hun er i lejligheden. Det er jo i hvert fald, hvad hendes opførsel tyder på. Hvis hun er ude af lejligheden, vil der være mulighed for, at vi kan komme derind og arbejde, siger Karin Bjerre.

Varmemesteren, der følte sig truet af den lille kvinde, har ikke ønsket at kommentere sagen overfor avisen.

"Teede sig": Klagede over fugt og blev smidt ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce