Velgørenheds-cykelholdet Team Rynkeby sender nu også cykelryttere af sted fra Island mod Paris

Ringe-Reykjavik: Cykelholdet Team Rynkeby, der startede som en skør julefrokostidé på juicefabrikken Rynkeby i Ringe, og som nu er et enestående velgørenheds- og netværksprojekt udvider nu med et hold på Island

Team Rynkeby oplyser i en pressemeddelelse, at holdet går i luften efter sommerferien, og dermed vil hele seks lande være repræsenteret i jagten på støttekroner til Børnecancerfonden i den kommende sæson.

- Island har længe været i spil, som det mest naturlige land for Team Rynkeby at fortsætte sin internationale vækst. Vi har arbejdet hen imod beslutningen, siden vi for godt et halvt år siden blev kontaktet af en gruppe islændinge, der ønskede at bane vejen for et hold på Island - og nu er timingen helt rigtig til at tage springet, siger Carl Erik Dalbøge, direktør i Team Rynkeby Fonden i pressemeddelelsen.

For at lære Team Rynkeby-projektet at kende har fire islændinge fået plads på Team Rynkeby Ringe og Team Rynkeby Vordingborg.

Team Rynkeby Island er i øvrigt ikke det eneste nye hold, der vil være at finde i Team Rynkeby-feltet efter sommerferien. Ifølge Carl Erik Dalbøge vil der sandsynligvis også blive oprettet nye hold i Sverige, Finland og Norge.

Team Rynkeby er bygget op som en gigantisk indsamlingsmaskine, hvor deltagerne på de forskellige cykelhold samler penge ind til kræftramte børn og samtidig får en masse oplevelser ud af mange timers cykeltræning og sommerens store finale - en cykeltur til den franske hovedstad Paris.

Hvilken rute det nye islandske hold vil vælge, fremgår ikke af pressemeddelelsen, men formentlig foregår den første del af turen med fly. Ordet "vandcykler" optræder i hvert fald ikke i meddelelsen...

  • Journalist portræt

    Af:

    Lokalredaktør siden 2009 på Fynske Mediers redaktion i Ringe, hvor jeg laver lokaljournalistik om Midtfyn til Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis, ugeavisen Midtfynsposten samt fyens.dk og mitfyn.dk. Tidligere lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Faaborg. Ansat i Fynske Medier/Fyens Stiftstidende siden 2006.