Taxaer bliver dyrere


Taxaer bliver dyrere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det bliver dyrere at tage en taxa i Faaborg-Midtfyn Kommune. Især hvis man bare skal en kort tur efter klokken 20 eller i weekenden.

Politikerne i Teknik- og Miljøudvalget har besluttet, at prisen for at køre i taxa skal hæves 4,9 procent, samt at der skal indføres en mindstepris på 75 kroner for en taxatur. Forleden skrev vi, at startgebyret bliver 75 kroner, men det var et forkert ordvalg, da der er tale om mindstepris og ikke startgebyr.

I fremtiden kommer det derfor til at koste mindst 75 kroner at sætte sig ind i en taxa i Faaborg-Midtfyn efter klokken 20 fra mandag til fredag samt i weekenden. I den pris er indeholdt mellem 2,3 og 3,3 kilometers kørsel afhængig af taxaens størrelse. Fra mandag til fredag mellem klokken 6 og 20 forbliver starttaksten, hvor den er i dag på 38 kroner.

Forud for politikernes beslutning havde Taxa Fyn ellers ønsket, at mindsteprisen på 75 kroner indført hele døgnet alle ugens dage, men det ønske blev blankt afvist af politikerne i Teknik- og Miljøudvalget.

- Det skal selvfølgelig ikke være sådan i dagtimerne, når fru Hansen lige skal en tur i Føtex, fastslår formanden for udvalget, Grete Justesen.

Fra Taxa Fyns side skyldes ønsket om takstforhøjelserne, at de stigende priser på brændstof har tvunget omkostningerne mere i vejret end forventet ved årets start. Normalt reguleres taksterne for taxakørsel kun 1. januar, men ifølge politikernes vedtagelse kan de nye højere priser træde i kraft med det samme.

Taxaer bliver dyrere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce