Succesvirksomheden Bakkekildegård Byens Tag har dybe rødder i Ringe - og et brændende ønske om at genantænde bylivet

De tre bronzestøbte Gazelle-priser på kommoden taler deres tydelige sprog.

- Jeg vil da gætte på, at vi også får en igen i år, siger Jan Kristiansen om prisen, som Børsen hvert år uddeler til særligt vækstrige virksomheder.

I 2006 startede han og taglægningskollegaen Peer Schødts det firma, der i dag kendes som Bakkekildegård Byens Tag, og som i 2014 flyttede sit hovedsæde til Ringe.

Først nu er de for alvor faldet til i lokalerne på Industrivej, som Jan Kristiansen og konen Majbritt Voigt har et tæt forhold til.

- Majbritt og jeg bor faktisk lige inde ved siden af. Jeg selv har boet her hele mit liv og må nok siges at være en Ringe-dreng. Jeg er aldrig flyttet, for hvor fa'en skulle jeg flytte hen?, siger Jan Kristiansen og griner.

Musik samler

En årrække med personaleudvidelse, økonomisk fremgang og tre Gazelle-priser på stribe vidner om en virksomhed med vind i sejlene, og selvom firmaet og dens 43 ansatte opererer over hele landet, så brænder den selvudnævnte Ringe-dreng stadig for hjembyens puls - ikke mindst hvad musikken angår.

- Musik er godt til at samle folk, og derfor bliver man især ærgerlig, når arrangementer som Midtfynsfestivalen og Open Air ikke kan løbe rundt, siger direktøren, der for tre år siden tog sagen i egen hånd.

Håbet om et større navn

Det var en vellykket og velbesøgt jubilæumskoncert for det lokalkendte Bæsted Band, der i 2013 gav idéen til et musikarrangement på Centrumpladsen - og året efter fik gratisarrangementet "Musik i centrum" såmænd debut.

- Hele pointen var, at det skulle være gratis, så alle kunne være med. Selvfølgelig ser vi helst, at folk køber en øl i baren, men det er intet krav, siger Majbritt Voigt.

I dag er taglægningsfirmaet ikke længere en del af arrangementets bestyrelse.

Men udover at skaffe sponsorater poster de fortsat penge i projektet.

- Fremadrettet vil vi gerne have et lidt større navn til at komme og spille, siger Jan Kristiansen og anslår, at mellem 400 og 500 mennesker sidste år deltog i "Musik i centrum".

- Og altså, det kunne da være sjovt, hvis der kom 1000 mennesker forbi, siger han.

Årets udgave af "Musik i centrum'" afholdes 6. august på Centrumpladsen.

  • Af: