Tættere på Midfynsløsning


Tættere på Midfynsløsning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SWOT: De fem kommuner enige om, at Ringe skal være centerby, og Faaborg skal have nogle af administrationerne
FAABORG/MIDTFYN: De fem syd- og midtfynske kommuner kom i går på et møde på Scandic Hotel i Odense tilsyneladende et stort skridt nærmere en fusion.

Af en fælles pressemeddelse fra forhandlingsudvalgene fra Årslev, Ringe, Ryslinge Broby og Faaborg, fremgår det, at der er enighed om at arbejde videre med muligheden for at finde et fælles grundlag, og at der er enighed om, at hvis storkommunen skal realiseres, så skal centraladministration og borgmesterkontor placeres i Ringe, mens Faaborg som det andet store bycenter skal have nogle af de tungere administrative funktioner.

Der skal desuden placeres servicefunktioner i Broby, Årslev og Ryslinge.

Et stort skridt

Borgmester Britta Duelund (S) kalder mødet, der byggede på resultatet af den såkaldte swot-analyse, et stort skridt i retning af en ny kommunedannelse.

- De fem kommuner er enige om at gå videre med arbejdet, men vi afventer naturligvis resultatet af valget i Ringe den 4. november, siger hun.

- Faaborgs forhandlingsudvalg måtte sluge nogle kameler med hensyn til, at gøre Ringe til centerby?

- Det har Faaborgs forhandlingsudvalg accepteret, men nu skal vi jo have det konfirmeret i byrådet, ligesom udvalgene fra de øvrige kommuner skal. Men i en så stor kommune - det bliver den største på Fyn - skal man tænke lidt anderledes m.h.t. servicefunktioner, og det er oplagt at bryde grænserne op, så vi kan sikre borgerne den bedste service, siger Britta Duelund.

Noget af det, man kan forestille sig vil blive placeret i Faaborg, er Børne- og Ungeforvaltningen og Social- og Sundhedsforvaltningen, der er nogle af de tunge administrative enheder, der blive endnu tungere, når kommunerne overtager opgaver fra amtet.

Byrådsmøder, hvor...?

Men det ville Britta Duelund ikke kommentere i går.

- Så langt er vi slet ikke nået. Men det er klart, at Faaborg har nogle områder, hvor vi er langt fremme i skoene, siger hun.

Interessant er det også, hvor byrådsmøderne skal afholdes i en så stor kommune.

- Der er flere forskellige muligheder. En af dem er, at møderne holdes på skift i de forskellige lokalområder, siger Britta Duelund.

De fem kommuner fortsætter drøftelserne den 8. november, når valget i Ringe er overstået, og inden da går kommunaldirektørerne i gang med at kortlægge serviceniveauer og organsieringen af de forskellige kommuner.

Tættere på Midfynsløsning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce