Sygdom lammer restaurant: Heimdal begæret konkurs

Michael Heering valgte at trække en streg i sandet og begærede sig selv konkurs. Arkivfoto: Anne Jørgensen.

Sygdom lammer restaurant: Heimdal begæret konkurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forpagters sygdom gjorde det svært at få driftsøkonomien til at hænge sammen.

Faaborg: Den nu tidligere forpagter af Faaborgs gamle havnerestaurant Heimdal, Michael Heering (76), er begæret konkurs ved skifteretten i Svendborg. Begæringen er indgivet af Michael Heering selv den 6. marts.

Den dengang 74-årige Michael Heering genåbnede Heimdal i august 2016 som spiserestaurant med traditionel dansk mad på menuen. Det skete efter en lang periode, hvor stedet var uden en forpagter.

Forleden kom det så frem, at det var sygdom i form af Parkinson, der var den primære årsag til, at Heimdal nu er lukket.

Forpagterens sygdom har været medvirkende årsag til, at der i en længere periode har været problemer med at få økonomien til at hænge sammen, forklarer advokat Mads Sommerlund fra Ret & Råd i Odense, der er kurator i boet.

- Han blev syg sidste år, og en virksomhed som den her er jo dybt afhængig af, at forpagteren selv er en del af arbejdskraften, siger han.

Mads Sommerlund har endnu ikke overblik over, hvor stor gælden i Heimdal er, men han kalder det et lille konkursbo.

- Forstået på den måde, at virksomheden jo har været drevet fra lejede lokaler, og næsten al inventaret tilhører udlejer. Der kan være noget leverandørgæld og gæld til forsyningselskabet og selvfølgelig til Skat. Derudover er der nogle feriepengeforpligtelser, der vil blive dækket af lønmodtagernes garantifond, forklarer Mads Sommerlund.

Michael Heering har drevet restauranten som en enkeltmandsforretning.

Sygdom lammer restaurant: Heimdal begæret konkurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce