Syberg-familiens berømte keramik i udstilling og bog


Syberg-familiens berømte keramik i udstilling og bog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunst: Faaborg Museum og Johannes Larsen sætter fælles fokus på Kunstnerdynastiet Syberg

Faaborg/Kerteminde: Med udstillingen "Kunstnerdynastiet Syberg" har Johannes Larsen Museet i Kerteminde oplevet en fornyet nysgerrighed omkring den smukke keramik, som nogle af de berømte Fynbomaleres børn skabte. Derfor har museet i samarbejde med Faaborg Museum nu genudgivet Michael Blædels bog om Syberg-keramikken.

Blædels bog: "Syberg - fra akvarel til keramik", udkom oprindeligt i 2003 i anledning af en udstilling af samme titel på Faaborg Museum og Sophienholm.

Fortællingen om Syberg-keramikken starter, da Hans Syberg (søn af Anna og Fritz Syberg) og Grete Jensen (datter af Peter Hansen) fandt sammen om keramikken. Det måtte naturligvis blive til eventyret om Hans og Grete - i hvert fald en eventyrlig historie om det blomsterdekorerede fajance i fine farver og former inspireret af moren og fasteren, Anna Sybergs smukke blomsterunivers. Keramikken blev produceret på værkstedet i Valby, hvor mange andre kunstnere fandt afsæt og inspiration til egne arbejder, og keramikken blev for alvor et familieforetagende, hvor også Hans' søster Besse i en kort periode bidrog med dekorationer, og broderen Lars Syberg siden overtog produktionen. Syberg-keramikken er i dag ude af produktion, men er blevet et betydeligt samlerobjekt for både museer og private, og for tiden udstilles altså et udvalg på Johannes Larsen Museet i anledning af sommerens store udstilling.

Der er fornyet interesse for Sybergkeramikken
Der er fornyet interesse for Sybergkeramikken

Søstermuseer

Faaborg Museum og Johannes Larsen Museet er Danmarks to hovedmuseer for den kreds af malere, der i starten af 1900 blev kendt som fynboerne. Derfor ligger et nært samarbejde lige for, og museerne har for nylig indgået en aftale om, at de to museers medlemmer kan komme ind til halv pris på søstermuseet. .

Også Faaborg Museum sætter med udstillingen "Blomsternes Poesi - Poesiens Blomster," der kan ses indtil 28. september fokus på familien Sybergs blomsterunivers. Flere af Fynbomalerne, heriblandt Anna Syberg, indledte deres kunstnerkarrierer som blomster-dekorationsmalere på Den Kongelige Porcelænsfabrik. Især Anna Syberg er siden særligt blevet anerkendt for sine fantastiske blomsterakvareller.

De og andre kan for tiden opleves i Mads Rasmussens herskabelige lejlighed på Faaborg Museum, hvis fine kunstsamling sommeren over står i fuld flor, når der sættes digte til museets mange poetiske blomstermotiver af blandt andre Alhed og Johannes Larsen, Karl Schou og Anna og Fritz Syberg.

Syberg-familiens berømte keramik i udstilling og bog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce