Svømmehallens tag slår revner


Svømmehallens tag slår revner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SKADE: Taget på svømmehallen i Ringe skal skiftes. Kommunen risikerer kæmperegning

RINGE: Revner så store, at man kan stikke en blyant igennem. Det syn mødte kommunens embedsmænd under den årlige gennemgang af taget på svømmehallen i Ringe.

Ifølge beredskabschef Arne Granly har hele tagkonstruktionen givet sig. Derfor har det været nødvendigt med en ekstra afstivning af spærene, indtil taget bliver skiftet, fortæller han.

Halinspektør Hans Nikolajsen betegner situationen som "temmelig alvorlig".

- Vi skal have gjort noget ved taget med det samme. Ellers regner det ind alle steder, siger halinspektøren, som vurderer, at 30-40 tagplader slår revner.

Svømmehallens gæster har dog ingen grund til at frygte et tordenskyl, mens de befinder sig i bassinerne.

Under selve tagkonstruktionen er der bygget et cementloft, hvor regnen bliver opsamlet.

Det er endnu usikkert, hvordan skaden er opstået. Meget tyder dog på, at der er tale om en stormskade, som opstod i december 1999 og blev forværret af den kraftige storm i oktober 2003.

Hvis det er tilfældet, kan Ringe Kommune få dækket udgifterne til et nyt tag hos Kommune Forsikring.

Hvis ikke, kan kommunen risikere en regning på mellem 250.000 og en million kroner. Den store usikkerhed om beløbet skyldes, at kommunen endnu ikke har lavet de nøjagtige beregninger, fortæller beredskabschef Arne Granly. Prisen vil blandt andet afhænge af, om dele af den bærende tagkonstruktion kan genbruges.

Ingen penge

Det er en ringe trøst for halinspektør Hans Nikolajsen. Midtfyns Fritidscenter har nemlig ingen penge til et nyt tag, konstaterer han tørt.

Den samme konklusion når borgmester Bo Andersen (V) frem til. Han ønsker dog ikke at pege på, hvor pengene skal komme fra, hvis kommunen taber sagen.

- Så har vi en helt ny situation, hvor det kan blive relevant at inddrage de parter, som i sin tid var med til at bygge taget, siger han.

Forvaltningen har allerede taget det første skridt. Onsdag er det rådgivende inge-niørfirma Rambøll inviteret til Ringe for at se på tagkonstruktionen. Opgaven bliver at vurdere, om taget er konstrueret forkert, fortæller beredskabschef Arne Granly.

Svømmehallens tag slår revner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce