Faaborg: Faaborg Svømmehal skal have et nyt vandrensningsanlæg, og den investering løber op i 5,6 mio. kr., inkl. det driftstab, der er forbundet med, at svømmehallen må holde lukket, mens udskiftningen står på.

Svømmehallens gamle sandfilter er gennemtæret af rust, viste en vurdering, der allerede blevet lavet forrige år, så det er på høje tid, det bliver skiftet. Det nye vandrensningsanlæg vil basere sig på et såkaldt pulverfilteranlæg, som svømmehallen i Midtfyns Fritidscenter har gode erfaringer med. Det vil dels rense vandet bedre, dels gøre driften billigere, fremgår det af den sagsfremstilling, som byrådets økonomiudvalg, nu har sagt god for.

Chef for Forum Faaborg, Erik Breum Andersen, regner med, at arbejdet sendes i udbud umiddelbart efter påske og at renoveringen af Svømmehallen så kan ske i løbet sommerferien. Hvor meget, det bliver nødvendigt at lukke hele svømmehallen, er uklart, for der skal laves vandrensning ved alle tre bassiner, der kan holdes lukkede på skift.

  • JO -

    Af:

    Områderedaktør for Faaborg-Midtfyn med base i Faaborg. Har arbejdet med journalistik siden midten af 80'erne. Kom til Faaborg i 2006.