Svendborgbanen: Kommende sporarbejde skal gøre livet bedre for fynske pendlere

Svendborgbanen kommer i følge Banedanmark til at køre mere regelmæssigt til tiden efter det kommende kabelarbejde langs sporene. Arkivfoto: Tim K. Jensen

Svendborgbanen: Kommende sporarbejde skal gøre livet bedre for fynske pendlere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra oktober og tre måneder frem vil Banedanmark forberede nye signalforbindelser i hele landet. Arbejde langs Svendborgbanen de næste tre måneder, men togtrafikken ventes ikke berørt.

Svendborgbanen er et fast syn for mange borgere i det fynske landskab. Den betjener dagligt mange pendlere på strækningen mellem Odense og Svendborg. De næste tre måneder vil man imidlertid ud ad vinduet kunne se arbejde langs sporet, hvor Banedanmark vil anlægge nye fiberkabler forud for et nyt togsignalsystem, der tages i brug næste år.

Det betyder, at fra midten af oktober frem til slut januar vil der være sporarbejde langs strækningen startende i Odense og afsluttende i Svendborg. Støjgenerne fra sporarbejdet vil imidlertid være forbigående, da arbejdet vil flytte sig med 300-800 meter hver dag. Sporarbejdet vil finde sted i tidsrummet fra kl. 07.00 til kl. 18.00, så længe arbejdet er i gang.

Ifølge projektleder for den forestående signalforbedring Mette Sandvig Gonzalez Dinamarca vil arbejdet langs sporet ikke have nogen indvirkning på periodens togtrafik:

- Arbejdet skulle ikke få konsekvenser på strækningens togafgange. Strategien for udlægningen af de nye fiberkabler i hele landet er planlagt ud fra at forstyrre trafikken så lidt som muligt. Derfor skal det ligge så langt væk fra sporene, som det kan. Det vil dog betyde støjgener for jernbanens tætteste naboer, fortæller hun.

Støjgenerne kommer ifølge Banedanmark i to omgange, først ved beskæring af beplantningen langs banen og derefter med gravearbejdet.

Det nye signalsystem giver både mulighed for afvikling af flere tog og mere regelmæssige afgange. Men arbejdet vi laver nu betyder også, at fremtidig vedligeholdelse af signalkablerne vil kunne afvikles uden at forstyre togtrafikken.
Mette Sandvig Gonzalez Dinamarca, projektleder for FTN Passiv Anlæg Øst, Sikring og Fjernstyring - Banedanmark

Arbejdet fremtidssikrer togtrafikken

Mette Sandvig Gonzalez Dinamarca fortæller, at arbejdet ved Svendborgbanen har to klare fordele for de mange fynske pendlere. Det handler både om togenes afgange og fremtidig kabelarbejde på strækningen.

- Det nye signalsystem giver både mulighed for afvikling af flere tog og mere regelmæssige afgange. Men arbejdet, vi laver nu, betyder også, at fremtidig vedligeholdelse af signalkablerne vil kunne afvikles uden at forstyre togtrafikken, siger hun.

Det generelle budskab fra hende er, at efterårets kabelarbejde betyder færre trafikale forstyrrelser generelt.

Arbejdet langs Svendborgbanen forventes afsluttet senest ved udgangen af januar 2019.

Svendborgbanen: Kommende sporarbejde skal gøre livet bedre for fynske pendlere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce