Svend trækker i trådene hos De Radikale

Inden Svend Elberg Thomsen blev ansat som politisk konsulent for Det Radikale Venstre, arbejdede han som lobbyist i nogle år. Han har også undervist i statskundskab på Københavns Universitet. Foto: Maja Julskjær

Svend trækker i trådene hos De Radikale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

30-årige Svend Elberg Thomsen er politisk konsulent for Det Radikale Venstre på Christiansborg, men han kunne aldrig drømme om selv at blive politiker.

København: Som teenager var 30-årige Svend Elberg Thomsen sorgløs og grænsesøgende. I dag er han med til tegne dansk politik som politisk konsulent for Det Radikale Venstre på Christiansborg.

Efter gymnasiet tomlede han blandt andet gennem Mexico, og mange af de valg, han og vennerne traf i ungdommens og alkoholens kådhed var ikke specielt gennemtænkte.

- Der er da masser af ting, jeg ikke havde gjort i dag. Hvor det gik godt, men kunne have gået galt, siger Svend Elberg Thomsen.

Venneflokken ses stadig, de er alle veluddannede og har gode jobs, og i dag går det knap så vildt for sig, når de mødes.

- Hvis man lever hele livet uden at fortryde noget, man har gjort, så har man nok taget for få chancer, siger Svend Elberg Thomsen.

Jeg har kæmpe respekt for, at de vil det. Det er som om, at når du er politiker er der en skydeskive på ryggen af dig, og folk må skrive onde ting om dig på Facebook.
Svend Elberg Thomsen, politisk konsulent for Det Radikale Venstre
Blå bog
Svend Elberg Thomsen voksede op i Boltinge lidt uden for Ringe sammen med sin far. Forældrene er skilt, og hans mor og lillesøstre boede på Sydfyn.

Han gik på Nordagerskolen fra 0.-9. klasse og tog derefter på udvekslingsophold i USA. Da han kom hjem, startede han på Midtfyns Gymnasium.

Svend Elberg Thomsen er politisk konsulent for Det Radikale Venstre på Christiansborg.

Han bor i en ejerlejlighed på Frederiksberg med den jævnaldrende kæreste Cecilie. Hun arbejder hos Erhvervsministeriet og stammer fra Kerteminde.

Parret har været sammen i seks år og har ingen børn, men de vil ikke udelukke, at de en dag stifter familie. De regner med at blive boende i København.
Svend Elberg Thomsen står som nummer to fra venstre på bageste række. Foto: Odense Skolefoto
Svend Elberg Thomsen står som nummer to fra venstre på bageste række. Foto: Odense Skolefoto

5.B fylder 30
Journalist Maja Julskjær har opsøgt sin gamle folkeskoleklasse fra Nordagerskolen i Ringe til en artikelserie, vi bringer hen over sommeren.

Formålet er at vise, at selv om man kommer fra nogenlunde samme udgangspunkt og opvækst, kan man sagtens udvikle sig i vidt forskellige retninger.

Det er også en serie, der handler om at blive voksen - hvordan man end definerer det begreb, for hvornår er man egentlig voksen? Er det, når man får børn, bliver gift, køber hus eller fylder 30?

Læs eller genlæs de tidligere afsnit Fyens.dk eller Faa.dk

USA blev vendepunktet

Den første store chance tog han, da han efter 9. klasse på Nordagerskolen tog et år på udvekslingsophold i USA.

Svend Elberg Thomsen voksede op i Boltinge lidt uden for Ringe med sin far. I USA boede han hos en kristen familie, der var abortmodstandere og støttede den daværende, republikanske præsident George Bush. Det gør, at han i dag synes, han har nemt ved at se andres sider af sagen.

- Mange har svært ved at forstå, at amerikanerne har valgt præsident Trump. Det nytter ikke, at man tror, at det er fordi de er idioter, for det er de jo ikke. Der er altid en grund til, at man gør som man gør. Nu hvor jeg arbejder med politik, tror jeg, det er meget fornuftigt at kunne sætte sig ind i, hvorfor et andet parti gør, som det gør, forklarer Svend Elberg Thomsen, der har arbejdet for Det Radikale Venstre i cirka et halvt år.

- Det er det fedeste job, jeg kunne få lige nu, siger han.

Selv om han sidder med fingrene dybt nede i dansk politik og er med til at udforme De Radikales politiske udspil, har han aldrig selv drømt om at blive politiker. Tværtimod.

- Jeg synes, det virker uattraktivt - jeg synes nærmest, det er synd for dem. Jeg arbejdede i Miljøministeriet for Karen Ellemann (da hun var miljøminister, red.), da Ekstra Bladet gennemrodede hendes skraldespand og skrev historier om hendes børn.

- Jeg har kæmpe respekt for, at de vil det. Det er som om, at når du er politiker, er der en skydeskive på ryggen af dig, og folk må skrive onde ting om dig på Facebook, forklarer Svend Elberg Thomsen, der føler sig priviligeret over at kunne beskæftige sig med politik uden selv at behøve at være politiker.

Karrieren i første række

Svend Elberg Thomsens kæreste Cecilie arbejder i Erhvervsministeriet, og de bor sammen i en ejerlejlighed på Frederiksberg. Parret har ingen børn, men vil ikke udelukke, at de en dag vil stifte familie.

De vægter begge karrieren højt, og derfor har de heller ingen planer om at forlade København. Og dog, for Svend Elberg Thomsen ville ikke have noget imod at bo i Bruxelles på et senere tidspunkt. Selvom de begge stammer fra Fyn, Cecilie er fra Kerteminde, føler de ikke et behov for at vende tilbage til rødderne.

- Mængden af potentielle jobs er bare så meget større i København, siger Svend Elberg Thomsen, der også sagtens kan leve uden hus og have.

- Jeg har nok i mine potteplanter, siger han med et smil.

Svend trækker i trådene hos De Radikale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce