Den thailandsk fødte Naree Thuakchaiyaphum, blandt venner Bee, har fået sat sin lejlighed i stand, efter massive problemer med fugt og skimmelsvamp truede hendes helbred i rækkehuset, Ringparken 12 i Faaborg.

Faaborg Boligforening insisterer dog fortsat på at smide hende ud af lejeboligen, efter hun i november kom op at skændes med den varmemester, der fører tilsyn med boligerne.

Driftsleder Jørgen Dyrholm Jensen, Lejerne i Odense, sætter dog et stort spørgsmålstegn ved, om den sag, boligforeningen forbereder mod den 54-årige kontakthjælpsmodtager, kan bære i Boligretten.

Mere og mere uhumsk

Bee har boet i lejligheden siden 2013, og gennem 2014 og 2015 blev den mere og mere uhumsk at bo i.

Paneler ved hoveddøren var gennemtæret af råd, så snegle og orme kunne kravle ind, ved ventilationen og på loftplader bredte sig sorte skjolder af skimmelsvamp, emhætten satte ud, og selv i hendes soveværelse var der rådne gulvbrædder, hvorfra en ækel stank bredte sig.

Afløbet på toilettet var der tilsvarende problemer med.

Naree Thuakchaiyaphum fortæller selv, at hun gentagne gange klagede til boligforeningens administration på Engvej, men uden der skete noget, før hendes eksmand, Ove Koch, gik med hende på kontoret i november.

Den henvendelse affødte besøg af varmemester Kim Damgaard Møller og en håndværker, der skulle bese skadernes omfang og lægge en plan for at få dem udbedret.

Varmester følte sig truet

Mødet den 24. november endte imidlertid i et skænderi, hvor varmemesteren angiveligt følte sig truet af lejeren. Han hævder, hun blandt andet smed et kosteskaft efter ham - uden dog at ramme.

Det bestrider Naree Thuakchaiyaphum, men hun bekræfter, der var et skænderi, hvor "varmemesteren talte grimt til hende".

Boligforeningen ser meget alvorligt på hændelsen, og ifølge forretningsfører Karin Bjerre kan foreningen ikke acceptere "korporligheder" over for sine ansætte, og den sag er gået så meget i hårdknude, at Faaborg Boligforening nu har sat en advokat på sagen med henblik på, at få Boligrettens ord for, at lejeren kan sættes ud af boligen.

Til gengæld har boligforeningen nu sørget for at få boligen sat næsten helt i stand. Det skete på betingelse af, at Naree Thuakchaiyaphum holdt sig ude væk fra lejligheden, så håndværkerne kunne arbejde i fred.

Nu kan jeg trække vejret

- Jeg måtte ikke engang være i min egen lejlighed, fordi de sagde, jeg ville lave ballade. Det vil jeg altså ikke, men nu er tingene lavet, så jeg kan trække vejret. Det har allerede hjulpet rigtig meget. Jeg kan trække vejret uden at få ondt i brystet, uden min næse og mine øjne løber, så jeg er glad nu, fortæller hun.

Hun er dog stadig bekymret over truslen om at blive smidt ud.

Den trussel kan hun dog tage forholdvis roligt, vurderer Jørgen Dyrholm Jensen, fra Lejernes kontor i Odense, der fører sagen for hende:

- Min tilgang er først og fremmest en undren, for det kan jo aldrig være en almen boligforenings mål at smide lejere ud. Under alle omstændigheder har vi at gøre med en enkeltstående sag, hvor der tilsyneladende har været et skænderi. Her er vi nødt til at se på, hvad skænderiet skyldes. Vi har at gøre med en lejer, som har sproglige udfordringer, og hvis helbredstilstand er svækket på grund af forhold i boligen, som hun gerne vil have udbedret. Jeg har vanskeligt ved at se, at det kan føre til, at hendes lejekontrakt kan ophæves.

- Vi har en relativt frisk afgørelse fra Boligretten, hvor en lejer i Odense opbevarede krysantemum-bomber og andet sprængstof i sin lejlighed og alligevel fik rettens ord for, han kunne blive boende, siger Jørgen Dyrholm Jensen driftsleder hos Lejerne - Kontoret i Odense og sagsbehandler.

Hvornår sagen havner i Boligretten, er uafklaret.

- Vi har aldrig haft en sag som den her, påpeger Karin Bjerre, forretningsfører i Faaborg Boligforening.

Varmemester Kim Damgaard Møller ønsker ikke udtale sig til avisen.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
13
"Teede sig": Klagede over fugt og blev smidt ud

"Teede sig": Klagede over fugt og blev smidt ud