Tyvene må have troet, det var designerstole, siger gruppeleder Niels Andersen

Ringe: Det kan godt være, spejdere er vant til at bygge selv de mest spektakulære ting og klare sig under primitive forhold, men derfor er det nu meget rart at have en ganske almindelig stol at sidde på en gang imellem.

Spejderne fra Rethinghgruppen i Ringe, også kendt som de blå spejdere, må dog se sig om efter noget andet at sidde på, for mellem torsdag aften og fredag aften i sidste uge blev alle deres stole stjålet fra den ene af deres to spejderhytter på Svendborgvej 87.

Det drejer sig om mellem 55 og 60 stole, og udgår halvadelen af alle de stole, spejderne ejer.

De stjålne stole er af træ og har fletsæder, og de ligner FDB's klassiske J39-stole.

-Tyvene må have troet, at det var de eftertragtede FDB-stole, men det er altså bare en kopi, spejderne i sin tid fik af Boltinge Stolefabrik, så stolene er som sådan ikke noget værd, siger Nielsen Andersen, der er gruppeleder for Rethinghgruppen.

Tyvene skaffede sig adgang til hytten ved at liste et vindue af. Da alarmen gik, tog tyvene strømmen i hytten, så de kunne klare arbejdet uforstyrret.

Tyvene har desuden brugt spejdernes egne trækvogne til at køre stolene fra hytten til den medbragte bil, for spejderne fandt efterfølgende vognene smidt i krattet .

- Men det må have været noget af et arbejde, for der kan måske være otte stole på vognen ad gangen, bemærker Niels Andersen.

Selvom tyveriet er meldt til politiet, regner gruppelederem ikke med, at spejderne ser noget til deres stole igen.

- Jeg tror, de for længst er væk. Det skal kun være, hvis det lykkes tyvene at få dem afsat, og politiet støder på den i anden sammenhæng, siger Niels Andersen.

  • Af: