Sundheden kommer indefra


Sundheden kommer indefra

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor ros til Det Mobile Sundhedscenter. Nu skal der nye idéer til, så alle kan blive sunde

FAABORG-MIDTFYN: Hvordan rammer man alle mennesker i kommunen, så de ved, hvordan de holder sig sunde?

Det var et af de store spørgsmål, som kom frem, da der i går eftermiddag var dialogmøde på Faaborg Gymnasium om, hvordan kommunen kan bruge Det Mobile Sundhedscenter i fremtiden. Tanken er, at sundheden skal komme indefra, så alle borgere har mulighed for at få en sund livsstil.

Projektet, som blandt andet indebærer sundhedsbussen, som kører rundt i kommunen og rådgiver om alt fra rygestop til motionsvaner, er efter en periode på to år afsluttet.

Og der var bred enighed om, at projektet har været fantastisk.

- Det Mobile Sundhedscenter er den største succes i Faaborg-Midtfyn Kommune siden kommunesammenlægningen, kom formanden for Sundhedsudvalget, Keld Vidkær (DF), frem til.

Nu skal politikere og kommunens embedsmænd så finde frem til, hvordan Det Mobile Sundhedscenter kan udvikle sig, så man rammer endnu flere borgere i fremtiden. Projektet skal nemlig fortsætte.

Alle talte om sundhed

Én ting er de enige om. Så mange borgere som overhovedet muligt i Faaborg-Midtfyn Kommune skal vide mere om sundhed.

Specielt dem, som normalt ikke opsøger motion og sund mad.

En af mulighederne er at lave flere sundhedsprofiler på virksomhederne i kommunen. Det har de allerede prøvet på Ideal-Line/Bago-Line i V. Åby. Og det har projektet haft en positiv virkning. Ikke bare på de ansatte men på hele lokalområdet. Det fortalte Svend-Erik Larsen fra virksomheden:

- Vi har ansatte, som spænder lige fra unge uuddannede til ældre og veluddannede. Og fælles for dem alle er, at de kom til at tale om, hvordan de kan leve sundere. Tidligere var der ingen, som talte om sund mad eller livsstil, når de stod og smedede eller holdt pause. Det kom de til. Og jeg er sikker på, at de også begyndte at tale om sundhed derhjemme, efter at der kom fokus på det hos os.

Ud over Ideal-line/Bago-line har blandt andre Rynkeby og Tulip også været igennem et projekt, hvor en konsulent fra kommunen har talt med samtlige ansatte om deres sundhedsvaner, og hvordan man kan ændre dem til noget bedre.

Sundheden kommer indefra

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce