Lopper: 42 stande var der at gå på opdagelse i for de mange besøgende, da der i går var kræmmermarked i Forum Faaborg for anden gang, og til sommer løber det af stablen igen under åben himmel

Faaborg: Det var der, det hele: Lopper i alle afskygninger, sko, tøj og nips, lamper, legetøj, sydfynsk bryggeri, en tombola og varme popcorn og bøger og blade i stakkevis.

I går løb Det Sydfynske Marked af stablen i Forum Faaborg for anden gang, og det var med fuldt hus - 42 stande med kræmmere fra både Sydfyn og Jylland.

Markedet blev til i et samarbejde mellem Forum Faaborg og R4 Aps, drevet af Mads Holdgaard, præcis ligesom det var tilfældet sidste år, og den store succes og tilfredshed fra både kræmmere og kunder var medvirkende til, at markedet blev gentaget i går.

- Det er jo et indspark på en søndag, hvor der ellers ikke sker så meget i Faaborg. Og så er det en mulighed for at få nogle andre mennesker i hallen end dem, der normalt kommer her, sagde Mads Holdgaard, en af arrangørerne.

Han kunne fra markedets begyndelse klokken 10 konstatere, at vejret i hvert fald de første timer ville være på markedets side i form af tåge og gråvejr.

- Tænk, hvis det havde været havevejr. Men vi satser på cirka 500 besøgende i dag. Får vi så mange ind omkring, er vi tilfredse, sagde Mads Holdgaard.

Som noget nyt måtte markedets gæster slippe 20 kroner i entré ved indgangen, hvor der sidste år var gratis adgang til de mange stande.

- Sidste år havde vi et lille tab på markedet, så vi har indført entré for at få tingene til at balancere. Det er ikke, fordi vi har tænkt os at tjene stort på det, sagde Holdgaard.

Udover de mange loppefund og hjemmelavede sager og lækkerier var der også mulighed for lidt bevægelse på Det Sydfynske Marked. Både tennisklubben og Faaborg Golfklub var på medlemsjagt og havde stillet an, så nysgerrige kunne prøver kræfter med sportsgrenene.

Det Sydfynske Marked vender tilbage den sidste lørdag i juni, hvor det vil foregå under åben himmel på havnen i Faaborg.

  • Byline

    Af:

    Journalist på Fynske Mediers redaktion i Faaborg, hvor jeg skriver artikler til Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis og Ugeavisen Faaborg. Tidligere har jeg været ansat i vikariater på redaktionerne i Svendborg og Ringe, og jeg har været skribent på tillæg som Eksklusiv, Den Sidste Rejse og SommerDanmark. Derudover er jeg boganmelder for kulturredaktionen.