Studenternes mareridt: Lastbilfirma konkurs

Fem af pigerne fra 3.F havde tirsdag travlt med at finde en ny lastbil. Her er de samlet hjemme hos Olivia. Fra venstre Emilie Torp Ernst, Rafaella Olsen, Olivia Høyrup, Maria Steenbjerg-Helmark og Victoria Gottwald Madsen. Foto: Palle Søby

Studenternes mareridt: Lastbilfirma konkurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

3.F på Faaborg Gymnasium gik i panik mandag aften: Det firma, de havde lejet lastbil hos til studentergildet, gik konkurs. Men efter ihærdig indsats og økonomisk hjælp fra ejendomsmægler var en ny lastbil booket allerede tirsdag eftermiddag.

Faaborg: De 16 elever i 3.F på Faaborg Gymnasium oplevede et grufuldt døgn fra mandag aften til tirsdag eftermiddag. Men det hele endte lykkeligt.

De bliver studenter i næste uge og skal som alle andre køres rundt til forældrene på en åben lastbil fyldt med sang, øl, musik og glade studenter.

- Vi bookede faktisk i god tid. Allerede midt i 2.g. Via bookstudenterkørsel.dk fik vi forskellige tilbud og valgte så firmaet KJ-Flyt & Transport i Morud. De var vældig flinke, og vi fik en god pris og en lille pakke med rengøring, musik og så videre, fortæller Olivia Høyrup, som dengang for snart halvandet år siden påtog sig opgaven at booke en lastbil.

Den kostede 15.000 kroner. Halvdelen af pengene skulle betales inden for 14 dage, og resten skulle falde i begyndelsen af maj i år. Og så skulle eleverne en uge i forvejen kontakte firmaet for at aftale nærmere om ruten. Så vidt kom det aldrig. For mandag aften ved 21-tiden modtog Olivia en mail:

"Kære Olivia!

Vi er gået i betalingsstandsning. Vi har fyret vores folk og lukker butikken. Vi går konkurs i den nærmeste fremtid. Vi har gjort, hvad vi kunne for at finde en løsning til at køre videre. Uden held, beklager meget. 

Med venlig hilsen, Kenneth Jørgensen, KJ-Flyt & Transport ApS."

 

Mulighederne blev pløjet igennem, og udfordringen var at finde et firma, der med så kort varsel kunne levere en lastbil til fredag 23. juni. Det lykkedes. Så studenterfesten er reddet for 3.F på  Faaborg Gymnasium. Foto: Palle Søby
Mulighederne blev pløjet igennem, og udfordringen var at finde et firma, der med så kort varsel kunne levere en lastbil til fredag 23. juni. Det lykkedes. Så studenterfesten er reddet for 3.F på Faaborg Gymnasium. Foto: Palle Søby

Klassen i vild panik

- Jeg må nok sige, at jeg havde det lidt dårligt, fortæller Olivia, mens hun tirsdag formiddag sidder omkring køkkenbordet derhjemme, foran en computer, omgivet af fire af de andre piger fra klassen.

- Der var total panik. Vi har en Facebook-gruppe i klassen, og alle var bere helt oppe at køre, siger Rafaella Olsen.

Selv om det i første omgang var Olivia, der bookede lasbilen hos det famøse firma, er der ingen, der bebrejder hende noget. Alle bakker op, og de fire piger er kommet hjem til Olivia for at hjælpe med at finde en ny løsning hurtigst muligt.

- Vi kigger på forskellige muligheder, men problemet er også at finde nogen, der kan fredag 23. juni. For vi vil jo gerne køre samme dag som alle de andre på gymnasiet, siger pigerne.

 

Gave fra ejendomsmægler

Allerede mandag aften lagde Olivia et opslag på Facebook, hvor hun bad om hjælp. Det blev delt over 200 gange, og det strømmede ind med forslag og ideer.

Tirsdag eftermiddag kom så den glade melding: Ejengomsmægler Sofie Find, Realmæglerne i Faaborg, er parat til at sponsorere en ny lastbil til klassen.

- Jeg kan jo tydeligt huske, hvordan det var dengang, jeg selv blev student på handelsskolen i Svendborg. Det er mega dyrt at blive student, og de har jo ikke sådan lige råd til en ny lastbil. Så jeg syntes bare, det var synd og ærgerligt, at de skulle gå i panik og bruge al fokus på det. Nu kan de komme tilbage til deres eksamenslæsning, siger Sofie Find.

Pigerne fra klassen fandt selv frem til et nyt firma, Vogntur.nu, med afdelinger i Hedensted og Ringe.

Så nu er Jan Madsen fra afdelingen i Ringe klar til at hente klassen på gymnasiet fredag 23. juni klokken 12.

- Det er virkelig skønt. Vi er bare så glade og taknemmelige, siger Olivia Høyrup.

 

 

Studenternes mareridt: Lastbilfirma konkurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce