Ferritslev: Omkring 100 kubikmeter urenset spildevand fra rensningsanlægget i Ferritslev løb forleden på grund af et uheld ud i Stokbækken og derfra videre til Vindinge Å.

Om morgenen den 5. december blev rensningsanlægget i Ferritslev nemlig ramt af et strømsvigt, og før strømmen kom tilbage, så rensningsanlægget igen begyndte at køre normalt igen, løb de mange kubikmeter vand altså uden om anlægget.

Ifølge miljøchef i Faaborg-Midtfyn Kommune, Olav Bojesen, har miljømyndighederne dog ikke kunnet konstatere, at livet i Stokbækken har taget skade. Kort efter at kommunens miljøafdeling fik besked om uheldet, blev en medarbejder sendt ud for at tjekket Stokbækken.

- Man kunne godt se, at der var løbet spildevand ud, for der lå en vatpind ved udløbet, men derudover var der ikke noget at se i vandløbet, oplyser Olav Bojesen.

Miljøchefen betegner strømsvigtet som et hændeligt uheld, og derfor får det ingen konsekvenser for forsyningsselskabet FFV, der driver rensningsanlægget.

  • Journalist portræt

    Af:

    Lokalredaktør siden 2009 på Fynske Mediers redaktion i Ringe, hvor jeg laver lokaljournalistik om Midtfyn til Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis, ugeavisen Midtfynsposten samt fyens.dk og mitfyn.dk. Tidligere lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Faaborg. Ansat i Fynske Medier/Fyens Stiftstidende siden 2006.