Strid blæst driller afrejse

Med godt vejr er overbygningen væk lørdag formiddag.
Foto: Tim K. Jensen.

Strid blæst driller afrejse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tuco skulle have sendt halvt skib med pram fra Faaborg i går. Der skal være stille i vejret, før kranen løfter 20 tons glasfiber

Faaborg: En 18 meter lang og 11 meter bred overbygning fylder gevaldigt op på kajkanten ved Havnegade i Faaborg. Den 20 tons tunge glasfiberkonstruktion er den del af skibsskroget, der gik op i giftrøg og flammer ved branden for Tuco-værftet på Mørkebjergvej for et par uger siden.

Den gang brændte og smeltede fire måneders arbejde på et par timer, og Tuco slikker stadig brandsår. Brandårsagen er ikke endelig afklaret, der er flere hængepartier med forsikringsselskaberne, og værftet er ikke 100 procent sikre på, om det skal genstøbe underdelen til fartøjet.

- Som udgangspunkt regner vi med det, men vi mangler en underskrift. Vi har stadig en del uafklarede ting i forbindelse med branden, fortæller medejer af Tuco, Jakob Frost.

Hvis alt gå vel, får Tuco ryddet brandtomten og genrejst produktionshallen i nærmeste fremtid, så der kan hentes ind på de forsømte opgaver.

Hvem der er aftager til det ulykkesramte projekt er en hemmelighed, Tuco har i hvert fald ikke ønsket at oplyse navnet på kunden.

Hvis vejret arter sig, er overdelen væk fra havnen lørdag formiddag. En pram ligger klar ved havneindsejlingen, og det var meningen, at den skulle være sejlet med konstruktionen allerede fredag, men det kraftige blæst betød, at det ikke ville være forsvarligt at lade en kran bakse rundt med de mange tons glasfiber.

Jakob Frost håber på stille vej, så overdelen kan løftes over på prammen først på dagen.

Vognmandsfirmaet Mogens Hegelund fragtede det halvfærdige skib fra Mørkebjergvej til havnen i Faaborg torsdag aften og fredag morgen, en operation der varede syv timer.

Af Torsten Cilleborg

tc@faa.dk

Strid blæst driller afrejse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce