Strejkende risikerer bod


Strejkende risikerer bod

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KONFLIKT: Slagteriarbejdere pålagt at genoptage arbejdet i dag

FAABORG: Slagteriarbejderne på Danish Crown tager på et møde klokken 6 her til morgen stilling til, om de vil efterkomme et pålæg om at genoptage arbejdet i dag eller risikere en skærpet bod på 65 kroner i timen pr. mand.

Det er alternativerne for slagteriarbejderne, efter at 80 af 120 i går valgte at fortsætte den arbejdsnedlæggelse, som startede onsdag.

I går var der kaldt til fællesmøde mellem ledelsen og arbejderne hos Dansk Arbejdsgiverforening i København.

- Mødet endte med et standardprokollat, hvor vi bliver pålagt at genoptage arbejdet fredag. I modsat fald vil vi blive tilkendt en almindelig bod på 35 kroner i timen eller en skærpet bod på 65 kroner i timen, fortæller tillidsmand Hans Søgaard, der kalder resultatet for "ikke tilfredsstillende".

Ulovlig strejke

- Men vi må jo erkende, at det ikke er en lovlig strejke og vi skal selvfølgelig rette os efter overenskomsten, siger Hans Søgaard.

Hans anbefaling til kollegerne på mødet klokken 6 vil være, at man genoptager arbejdet.

- Ellers ryger sagen til Arbejdsretten, og så vil vi blive idømt en skærpet bod. Vi har fået vist, at vi er utilfredse med det tilbud, ledelsen kom med i tirsdags, og det er noget, som vi vil have taget op på centralt hold, så vi ved lignende specielle situationer i fremtiden kan få en tilfredsstillende aftale, siger Hans Søgaard med henvisning til stridens kerne: Slagteriledelsens tilbud til slagteriarbejderne tirsdag efter ammoniakudslippet om at gå hjem uden løn eller blive i virksomhedens kantine på timeløn.

- De ved udmærket godt, at slagteriarbejdere ikke bliver siddende og venter, hvis de ved, de ikke kommer til at lave noget. Problemet er, at vi er blevet en del af en meget stor virksomhed. Hvis det havde været en privatejet virksomhed, havde der ikke været problemer, men jeg tror, at de er bange for at give os noget, som de øvrige afdelinger så også skal have, siger Hans Søgaard.

Strejkende risikerer bod

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce